Türkiye Hentbol 1. Ligi (D) Grubunda mücadele eden 51 Niğdespor, grubun namağlup lideri Adana Çukobirliği, 27 – 26 yenerek güçlü rakibinin yenilmezlik unvanına son verdi.
 
Niğde 75. Yıl Kapalı Spor Salonu’nda saat 13:00’de başlayan karşılaşma, tam bir şölen havasında oynandı. 75. Yıl Kapalı Spor Salonu’nu hınca hınç dolduran ve birçok taraftarın da ayakta izlediği karşılaşmada, Kulüp Başkanı İdris Turgut’un bilboardlardan “ Destek için bir tebessüm yeter “ mesajı tam karşılık buldu. Salona gelen yüzlerce taraftar, karşılaşmanın sonuna kadar takımını coşkulu bir şekilde destekledi. Seyircinin bu desteği ile motive olan 51 Niğdesporlu oyuncular, Adana Çukobirlik takımına 75. yıl Kapalı Spor Salonu’nu adeta dar ettiler.
 
İlk yarıyı güçlü rakibi karşısında 10 – 11 geride bitiren, 51 Niğdespor, sezon başından bu güne kadar hiç yenilgi almamış olan Çukobirliğin her attığı golüne anında cevap verdi. Karşılaşmanın ikinci yarısına seyircinin de desteği ile hızlı başlayan 51 Niğdesporlu oyuncular, birkaç hatalı hareketin ardından toparlandı ve mutlak galibiyet için Niğde’ye gelen Adana Çukobirlik takımının farkı açmasına izin vermedi. Ligin en güçlü ekiplerinden biri olan Adana Çukobirlik, karşılaşmanın başından sonuna kadar 51 Niğdespor’un nefesini arkasında hissetti.
 
NEFESLER TUTULDU
 
Son dakikaya 26 – 26 berabere giren iki takımın da, bu dakikada strateji belirlemesi gerekiyordu. Karşılaşmanın bitmesine çok az bir süre kala, Adana Çukobirlik takımı bir top kaybı yaşayarak ataktan eli boş döndü. Karşılaşmanın son dakikasında herkes ayaktaydı ve 51 Niğdespor’un golünü bekliyordu. Beklenen gol bitiş düdüğüne 15 saniye kala geldi ve karşılaşma 51 Niğdespor’un 27 – 26 galibiyeti ile sona erdi. Alınan bu sonuçla, 51 Niğdespor hem iki puanı alan, hem de Çukobirliğin yenilmezlik unvanına son veren tek takım oldu.
Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi
Editör: TE Bilişim