Niğde Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü Jimnastik  Antrenörü Ömer Demirkol, küçük yaşlarda başlanabilen cimnastiği, en az bir yıl yapan çocukların, derslerinde yaşıtlarına göre daha başarılı olduklarını, sürat, sıçrama, denge, kuvvet ve tırmana özelliklerinin de daha iyi geliştiğini belirtti.

 

Antrenör Ömer Demirkol;  “Veliler çocuklarının süratlerinin, sıçramalarının, dengesinin ve kuvvetinin gelişimini istiyorsa en az bir yıl cimnastik yaptırsınlar" - "Cimnastik 4-5 yaşında bile başlanabilen branş olduğu için çocuklar küçük yaşta disiplinli olmayı öğreniyorlar ve bu da derslerine pozitif olarak etki ediyor” dedi.


Çocuklarını cimnastiğe göndermek isteyen ailelerin Gençlik Hizmetleri Ve Spor İl Müdürlüğü veya kendileriyle iletişime geçmelerini isteyen Demirkol, "Veliler çocuklarının süratlerinin, sıçramalarının, dengesinin ve kuvvetinin gelişimini istiyorsa en az bir yıl Cimnastik yaptırsınlar" dedi.

 

 Yeni başlayan çocuklara oyun formatında cimnastik öğrettiklerini anlatan Demirkol, açıklamasında "Çocuklara bale yaptırıyoruz, taklalar attırarak dengelerini sağlamaya çalışıyoruz.  Bu temel özellikler geliştikten sonra hangi branşa verilirse verilirsin, diğer sporculardan bir adım önde oluyorlar. Cimnastik 4-5 yaşında bile başlanabilen branş olduğu için çocuklar küçük yaşta disiplinli olmayı öğreniyorlar ve bu da derslerine pozitif olarak etki ediyor. Eskiden 'Spor yaptıkça çocuklar derslerden geri kalıyor' diye bir algı vardı. Artık öyle bir şey yok. Bilakis kendi hayatını planlayan programlayan ve disiplinli yaşamayı öğrenebilen bir kişi oluyorlar. Ebeveynler de bunu fark edecektir. Veliler en az bir yıl çocuklarına cimnastik yaptırsınlar." dedi

 Türkiye'de son dönemlerde gelişmeye başlayan ve sporcu sayısında ciddi anlamda artış olan cimnastikte Niğde de hedeflerini büyüttüklerini, önemli altyapı yatırımlarıyla olimpiyat ve şampiyonalarda mutlak madalya hedeflediklerini sözlerine ekledi.

 

Editör: TE Bilişim