Çamardı İlçe Müftülüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü arasında yaz kursları ile ilgili işbirliği protokolü imzalandı.

 

Önce Kur’an kursu sonra spor

Çamardı İlçe Müftülüğü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü arasında yaz kursları ile ilgili iş birliği protokolü imzalandı...

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür V. Serkan AVŞAR  ve İlçe Müftüsü Hayri ERENAY yaz Kur’an kurslarına katılan öğrencilerin sosyal etkinliğine katılımı sağlamak için bilgi verdiler.

Toplantı Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü’nün himayesinde gerçekleştiriliyor.

Amaç Gençlere Spor Sevdirmek


       07-18 yaş aralığındaki gençlere sporu sevdirmek serbest zamanlarını spor yaparak geçirmelerini sağlamak ve gelişimlerine katkıda bulunmak amacı ile yapılan toplantıya Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür  V. Müdürü Serkan AVŞAR İlçe Müftüsü Hayri ERENAY katıldı.



Spor İçin Birleştiler


        Velilere sporla ilgili bilgi verilmesini ön gören Müftü Hayri ERENAY; “spor bizim zihnimizi ve ruhumuzu açan bir etkinliktir. Dolayısıyla Gençlik Spor Bakanlığı da bu yaz kurslarımızı ülke genelindeki uygulamayla gençlerimizi çocuklarımızı spor yaptırma ve eğlendirmek için elleri kolları sıvadılar destekleri için Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

7’de 70’e katılım


        Daha sonra konuşan Serkan AVŞAR sportif faaliyetlerin gün geçtikçe yayıldığını ifade etti. Koşabiliyorken koş projesini hatırlatan AVŞAR hayata geçirdikleri projeye 7’den 70’e katılımın gerçekleştiğini hatırlatarak Çamardı’nda büyük bir yoğun ilgi gördüğünü de hatırlattı. Yazın Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin spor’a teşvik edilmelerinin güzel bir olay olduğunu da hatırlattı. AVŞAR öğrenciler ile görüştüklerini  ve en çok hangi sporlar ile ilgilenmek istediklerini de sorduklarını belirtti.

       Kur’an kurslarında görevli hocalarımız aracılığı ile öğrencilere katılacakları branşlarla ilgili formlar dağıtılacak ve en çok tercih edilin branşlarda antrenör, malzeme ve saha ihtiyacı sağlanarak öğleden sonraki saatlerde çocuklarımız ve gençlerimiz sporla buluşacaklardır. İlçemizde badminton, futbol, masa tenisi, basketbol, voleybol, hentbol, atletizm, tenis, yürüyüş, dart vb. braşlarda kurslar düşünülmektedir.

       Ayrıca Cuma vaazlarında veliler bilgilendirilecekler. İlçemizde bulunan kuran kurslarımızın arka bahçelerine çocuklarımızın ve gençlerimizin stres atabilecekleri voleybol ve futbol sahaları yapılması planlanmaktadır.

       İlçe müftülüğünce belirlenecek bir temsilcisi ile işbirliği yapılıp gerekli malzeme, saha ihtiyacı temin edilecektir. 15.06.2012 tarihi itibariyle belirtilen konuda mutabık olduklarını belirten Çamardı Gençlik Hizmetleri İlçe Müdür Vekili Serkan Avşar bu tür spor aktivitelerinin devam edeceğini söyledi.

 

 

Editör: TE Bilişim