30 Ağustos günü Bursa Mustafa Kemal Paşa Belediye’sinin düzenlediği Tümbüldek-Suuçtu ve Tümbüldek arasında 16 km. mesafeli koşu yarışması yapıldı. Yarışmaya 119 sporcu katıldı. Yarışmada ödül alan sporculara ödüllerini Bursa Milletvekilleri, Mustafa Kemal Paşa Belediye Başkanı ve diğer yetkililer verdi. Dereceye giren sporcuların mutlulukları görülmeye değerdi.

 

Yarışmalara Niğde Belediyespor adına katılan maratoncu Nihat Özkaymak 40-44 yaş grubunda 53.57 dereceyle birinci olurken genel katagoride de 6. Oldu. Çalışmalarını antrenör Ali Tunç gözetiminde sürdüren Nihat Özkaymak yaptığı açıklamada “Amacım bu yıl düzenlenen Avrasya Maratonu’nda derece yaparak Niğde’yi en iyi şekilde temsil etmektir. Bana maddi manevi destekte bulunanlara teşekkür ederim” diye konuştu.

 

Mustafa Kemal Paşa Suuçtu-Tümbüldek 16 km. Koşusuna ilgi büyük oldu ve büyük bir katılım ile koşu yapıldı. Koşuda genel sıralamada erkeklerde 47:30'luk derecesi ile Ercan Muslu birinci olurken, Veysi Aslan 48:44'lük derecesi ile ikinci, Üzeyir Söylemez de 51:40'lık derecesi ile üçüncü oldu.

 

Bayanlarda ise 58:30'luk derecesi ile Yasemin Can birinci, Nursel Yıldız 59:06'lık derecesi ile ikinci, Handam Eser'de 1:08,46'lık derecesi ile üçüncü oldu.

Editör: TE Bilişim