Türkiye Futbol Federasyonu 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Niğde Anadolu FK 25’inci haftada Adıyaman FK ile 13 Şubat Pazar 2022 tarihinde Niğde'de Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüsü içindeki sahada karşı karşıya gelecekti.

Bir gün önce sahaya gelen Adıyaman Futbol Kulübü yöneticileri Niğde'de oynayacakları sahanın sürülmüş patates tarlası gibi olduğunu gösteren fotoğraflar ve video görüntülü olarak sahanın halini gösterdiler. 

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Niğde Anadolu FK ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Adıyaman FK, stadın zeminini görünce tam anlamıyla isyan etti. Aynı zamanda Galatasaray'ın pilot takımı olan Niğde Anadolu FK'nın üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmediği ifade edilirken, ev sahibi ekibin hükmen mağlup olması için federasyona başvuruda bulunuldu.

"PATATES TARLASINA DÖNMÜŞ"

Saha zeminini gördükten sonra tam anlamıyla şok yaşadıklarını ve futbolcuların sağlığı nedeniyle takımı sahaya sürmek istemediklerini ifade eden Adıyaman FK Sportif Direktörü Alper Aslan, İhlas Haber Ajansı Niğde Muhaberi Yasin Esen'e  yaptığı açıklamada "Federasyona başvurumuzu avukatımız aracılığıyla yaptık. Maçın ertelenmesini değil sürecin doğru ilerlemesini istiyoruz. Stat patates tarlasına dönmüş. Sezon sonuna kadar burada maç oynanmaz. Biz 7 saatlik otobüs yolculuğuyla geldik. 5 gün sonra yine Ankara'ya maça gideceğiz. Ankara'da Etimesgut maçını oynadıktan sonra yine 3 gün sonra maça çıkacağız. Bu maçın ertelenmesini istemiyoruz. Aksi durumunda bizim maç programımız daha da sıkışacak. Otobüs kiraladık, iki gün otel masrafı harcadık. Bizim bu deplasman maliyetimiz 50 bin TL'ye çıkacak. Bu maç başka şehirde oynanacaksa bunun kararının bugün alınması gerekir" ifadelerini kullandı.

"MAĞLUP OLMALARINI İSTİYORUZ"

Niğde Anadolu FK'nın üzerine düşen yükümlülüklerini yerine getirmeyen saha zemininin tarlaya dönüştüğünü ifade eden Alper Aslan, "Niğde Anadolu FK'nın hükmen mağlup olmasını talep ediyoruz. Çünkü üzerlerine düşen yükümlülükleri yerine getirmeyerek bu haldeki stadyumda maç oynanmasını istiyorlar. Şehirde başka stat yok. En yakın yer Nevşehir. 1000 KM yol yaptık ve futbolcuların yorgunluğu var. 13 günde 4 maç oynamış olacağız. İngiltere'deki futbol takviminde bile bu şekilde bir program yok" diyerek federasyonun bu maçla ilgili olarak hızlı bir karar vermesini istediklerini ifade etti.

NİĞDE FK YÖNETİCİLERİ NE DEDİ?

TFF 2. Lig temsilcisi Niğde Anadolu Sportif Direktörü Eser Eti, Adıyamanspor maçı ile ilgili konuştu.

Eser Eti rakiplerinin hükmen galibiyet isteğine karşılıık "TFF maçın ertelenme durumu olmadığını ve sahanın her şartta kardan arındırılmasını istemiştir. Çalışmalarımız devam etmekte olup, maç saatine kadar zeminin uygun hale getirilmesi planlanmaktadır. Rakibimizin sahanın zarar görmüş sadece küçük bir bölümünden görüntü paylaşıp algı yaratmaya çalışmasına anlam veremiyoruz. Maç günü gerekli kurullar sahayı inceleyip uygun kararı verecektir" dedi. 

NİĞDE ANADOLU FK BÜTÜN YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMİŞTİR. 

Adıyamanspor Sportif Direktörü'nün maçın kendileri lehine hükmen galibiyet ile sonuçlandırılması gerektiği ile ilgili demeçlerinin spekülasyondan ibaret olduğunu belirten Eser Eti, "Niğde Anadolu bütün yükümlülüklerini yerine getirmiştir ve öyle bir spekülasyona maruz kalmamız aslında başka sebeplerden kaynaklanıyor yine de Adıyamanspor Sportif Direktörü'nün açıklamalarından maçı oynamak istemediklerini anlıyorum. Oynamak istemiyorlar ise sahaya çıkmasınlar ancak biz hazırız, sahanın da hazır olmasını yetkililerden bekliyoruz. Niğde'de 1 haftadır yoğun kar yağışı 50 cm'yi buldu. İlimizde okullar 2 gün tatil edildi, sosyal hayat olumsuz etkilenmiştir. Kulübümüz ilk yağış itibarıyla Niğde Belediyesi, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile birlikte yoğun çalışmaya başladı. Mevcut durum TFF Kayseri Bölge Müdürlüğü'ne ve TFF Maç Planlama ile sürekli ve görsel olarak paylaşılmıştır" şeklinde konuştu.


 

KARAR VERİLDİ AKSARAY'DA OYNANACAK

Fatih Anadolu Lisesi’nden 647 Madalya Fatih Anadolu Lisesi’nden 647 Madalya

TFF 2. Lig'de bugün oynanması planlanan Niğde Anadolu FK- Adıyaman FK karşılaşmasının, ev sahibi takımın stadyum zemininin futbola elverişsiz olması nedeniyle yarın Aksaray'da oynanmasına karar verildi.

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta bugün saat 13.00'da oynanması planlanan Niğde Anadolu FK - Adıyaman FK müsabakasının tarihi ve stadı değişti. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yetkilileri, saha zeminin futbola elverişli olmamasından dolayı mücadelenin yarın yine aynı saatte Aksaray Dağılgan Stadı'nda oynanmasına karar verdi.

Editör: TE Bilişim