Voleybol Federasyonu Bayanlar Voleybol 2. ligi B Grubunda karşılaşmalar devam etti.


 Haber : Selim GÖKEL - Özel





Bor İlçesi 100. Yıl Spor Salonunda Pazar günü saat :14:00’da oynanan karşılaşma da Bor Ömürpen Şekerspor, Ankara MKE Ankaragücü Bayan Voleybol takımı ile karşılaştı.

 

 

Borlular yılın en zevkli ve heyecanlı karşılaşmasını izledi. Üç  sakat oyuncusu olmasına rağmen setlere iyi başlayan ancak basit hatalar ile  oyun konsantrasyonunu bozan Ömürpen Şekerspor alınması mümkün ilk iki seti de kaybetti. Yine diğer iki sette olduğu gibi 3. sette de başlarda iyi bir performans gösteren Ömürpen bu 3. setti kendi lehine çevirmeyi bildi ve büyük direnç gösteren ilk iki sette disiplinli bir oyun sergileyen MKE Ankaragücü’ne karşı sonucu 2-1’e dönüştürdü.

 

İlk iki sette suskun olan Ömürpen taraftarları 3. setin alınması ile takımlarına destek verdi. Seyirci ile birlikte psikolojik üstünlüğü yakalayan Ömürpen Şekerspor 4. sette kıran kırana mücadele etti ve almayı başardı.

 

5. Seti de almayı başaran Bor Ömürpen Şekerspor zorlu bir sınavı daha geçti. Karşılaşmanın özellikle son 3 seti büyük heyecan içinde geçti.

 

1. Set : 18 – 25

2. Set : 21 -  25

3. Set : 25 – 23

4. Set : 25 – 17

5. Set : 15 – 12

Karşılaşmayı Niğde Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Harun Turhan, Chp Bor İlçe Başkanı Hacı Mustafa Çopur, Ömürpen Kulüp Başkanı Lütfi Ede ve bir çok spor sever izledi. 

Karşılaşmanın yorumu ; Her zamanki gibi Borlu seyirciler trübünleri doldurdu. MKE Ankaragücü takımını desteklemek üzere yaklaşık 20 seyirci de yerlerini almıştı. Karşılaşmanın sonuna kadar büyük heyecan içinde takımlarını desteklediler.

 

İlk iki setten sonra ve Ankaragücü seyircisinin sürekli tezahuratda bulunması Borlu seyircileri de tahrik etti ve 3. setle birlikte Bor Ömürpen Şekerspor takımı büyük bir seyirci desteğine ulaştı. Az sayıda ama sesi çok çıkan Ankaragücü seyircileri ile Ömürpen seyircileri arasında zaman zaman tartışma çıktı. Trübün liderleri ve Ömürpen Şeker Spor Kulüp Başkanı Lütfi Ede’nin sakinleştirmesi ile nahoş bir olay yaşanmadı.

 

YILIN EN HEYECANLI VE ZEVKLİ MAÇI İDİ.

 

Ömürpen Şekerspor sakat oyuncularında etkisi ile  kadrosunun eksikliği bariz ortada. Çok basit ve bolca hatalar yapıldı.  Skorlar sürekli birbirine yakın gitti. Bu karşılaşma heyecan ve spor zevki olarak bu yıl izlenen maçların içinde en önde geleni oldu. Seyirciler yerlerine oturamadı, sürekli takımlarını destekledi.

 

Takımlarını desteklemek için Ankara’dan gelen yaklaşık 20 taraftar da maç boyunca takımlarını destekledi. Hatta onların bu şevki Borlu seyircilere örnek oldu. Maçın sonunda Ankaragücü taraftarlarından  bazıları  taşkınlık yaptı ancak polis ve Ömürpen Şeker spor külüp başkanı Lütfi Ede ve Spor Şubesi sorumlusu Kaan Yüksel tarafından Ankaragücülü taraftarlar sakinleştirildi. Kayda değer bir olay olmadı.

 

Ömürpen taraftarları trübünleri terk ettikten sonra, Ankaragücü taraftarları da trübün dışına çıkartıldı.

 

Maçı kazanmaya inanmak ve seyirci etkisi bu karşılaşma da kendini gösterdi. Ömürpen kaybedilmek üzere olan bir maçı geri çevirmeyi bildi.

 

Her şeye rağmen seyirciler unutamayacakları bir karşılaşma izlediler.

 

 

Editör: TE Bilişim