Niğde Amatör Futbol Ligi, iki grup lideri Bor Belediye Spor ile Niğde Mavi Martılar Spor finalde karşı karşıya geldi.
Bor 100. Yıl stadyumunda Pazar günü 13:00’da başlayan karşılaşma yağmurlu bir havada oynandı. Havanın yağmurlu olmasına rağmen Borlu seyirler maça rağbet etti. Gelen seyircinin çokluğu  1980’li yıllarda oynanan Bor İlçesi Kaymakamlık kupalarını anımsattı. Çocukları ile birlikte maç izlemeye gelen futbol severler heyecanlı bir maç izlediler. Mavi Martılar takımının seyircilerine tribünden yer ayrıldı.
Karşılaşmayı yüzlerce Borlu seyircinin yanında Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Kızılca Belediye Başkanı İbrahim Gülümser, Chp Bor İlçe Başkanı Mahmut Temeltaş, Bor TSO Başkanı Emrah Çalapkulu,  Bor Belediye Spor Kulüp Başkanı Fikret Daş, bazı Akp’li ve Mhp’li Belediye Meclis üyeleri de seyircilerin arasında idi.
Takım kaptanlarının birbirlerine ve hakemlere  karşılıklı çiçek takdim edilerek başlanan maçta biraz gerginlik biraz da stres vardı.
Bor Belediye Spor oyuna hızlı başladı ve 5. dakikada Coşkun’un ayağından ilk golü buldu. Rakip sahada etkili akınlar yapan Bor Belediye 7. Dakikaya gelindiğinde birde penaltı kazandı. Bor Belediye Sporlu Üstün,  penaltıyı gole çevirince durum il 7. Dakikada  2-0 oldu.
 Mavi Martıların direnci kırılır artık denildiği bir anda, oyuna asılan taraf oldular ve hiç kopma yaşanmadı. Baskılı oyun Bor Belediyeli futbolcuları hataya zorladı ve maçın 20. Dakikasında Mavi Martılara bir penaltı kazandırdı. Penaltıyı Gökhan kullandı ve gole çevirdi, durum 2 - 1 oldu.
İlk devre bu skorla sonuçlandı. İkinci devre maç biraz daha sertleşti ve kartlar havalarda uçuştu. Karşılıklı ataklar oyunun son bölümüne kadar devam etti. 85. Dakikada kasıtlı hareketten direk kırmızı kart gören Gökhan Özenç takımını 10 kişi bıraktı. Hemen ardından ise bu sefer Gökhan Cullaz’da ikinci sarı karttan, kırmızı kartla oyundan çıktı. 89. Dakikada ise Bor Belediye Sporlu Yusuf topu filelerle buluşturdu ve skoru 3-1’e getirdi. Maç bu sonuçla tamamlandı
Bor Belediye Spor yenilgisiz şampiyonluğunu ilan etti… Maçtan sonra gündüz olmasına rağmen az da olsa  havai fişek atıldı. Şampiyonluk sevinci görülmeye değerdi.
Diğer yandan Bor Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emrah Çalapkulu, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada, Bor Ticaret Odası Meclisi olarak Bor Belediye Spor’a 2 bin lira ve meclis üyeleri olarak da bin lira olmak üzere toplam 3 bin lira destek de bulundular.   
Bundan sonrası için Bor Belediye Spor’a gerek dışarıdaki gerekse ilçe merkezindeki  Borlu işadamlarından daha fazla destek olunması bekleniyor.
 
MAÇTAN GÖRÜNTÜLER... MAÇIN GOLLERİNİ... ve BOR BELEDİYE SPOR KULÜP BAŞKANI FİKRET DAŞ'ın AÇIKLAMALARI İÇİN AŞAĞIDAKİ VİDEOYU İZLEYİNİZ...


Haber Foto-Video :  Selim GÖKEL

Fotoğraflar izinsiz alınamaz... Fotoğraflara fare ile tıklayın büyüsün... Tekrar tıklayın küçülsün, sürükleyin istediğiniz yere taşıyın...





Editör: TE Bilişim