Niğde Bisiklet takımı 11-13 Nisan 2014 tarihleri arasında Gaziantep'te katılmış olduğu Yol Bisikleti yarışmasında Yıldız Erkekler  B kategorisinde yarışan Eray Özyuva sporcumuz  yarışmada rakiplerinin kendisini sıkıştırmasına bağlı olarak bariyerlere çarparak düşürüldü.

 

Sporcu Eray Özyuva  büyük bir azim ile geride kalmasına rağmen rakiplerini tekrar yakalayarak bitiş çizgisini 7 sporcu ile aynı anda 1. olarak tamamladı. Yarışmada 7 sporcunun da bitirme zamanının 39 dk. 08 sn olarak kaydedildiği yarışmada 7 sporcununda 1. yazılamayacağından dolayı Federasyonumuzun kararına bağlı olarak sporcumuza 6 .sırada yer verildi.  

 

Yıldız erkek A kategorisinde  Emre Demirtaş bisikletçimiz bitiş çizgisine kadar liderliği rakiplerine bırakmayarak yarışmayı devam ettirdi.  Sporcumuzun bitiş çizgisini geçmesine son 20 metre kala pedalının yerinden çıkmasına bağlı olarak 1. olacak konumdan gerileyerek dereceye girememiştir.

 

 Sporcularının performansını değerlendiren Bisiklet Antrenörü Özcan Kodaz Sporcularının  rakiplerinin kullanmış olduğu Bisikletlerin Ağırlığının 4 -5 kğ. olduğunu kendi sporcularının bisikletlerinin ise 14 kğ. olduğunu belirterek sporcularının rakipleri ile aralarında 10 kğ. gibi büyük bir fark olmasına rağmen sporcularının rakipleri ile yarış bitirme zamanı arasında hiçbir fark olmadığını belirterek karbon bisikletlerinin olması halinde ise her zaman için ilk üçe girecek sporculara sahip olduklarını söyledi. Özcan ayrıca Eray Özyuva’nın yarışmadaki başarısından dolayı TOHM (Türkiye Olimpiyat Hazırlama Merkezi)ne davet edilmesini beklediğini sözlerine ekledi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven bisikletçilerimizi kabulünde başarılarından dolayı tebrik etti. Başarılı sporcumuz Eray Özyuva’ya yarışlarda İlimizi Uluslar arası arenada temsil etmesine katkı sağlamak için Karbon Bisiklet alınacağı müjdesini verdi. Antrenör Özcan Kodaz’da bisiklet takımına maddi ve manevi verdikleri destekten ötürü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan ve Spor Şube Müdürü Bülent Özgüven’e teşekkür etti.


Editör: TE Bilişim