Avrupa ve Balkan Şampiyonluklarında Ülkemiz adına Milli Atlet olarak yarışmalara katılan ve bu konuda madalyaları olan Milli Atlet Şeyma Yıldız, Niğde Üniversitesi Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu tesislerinde 1 yıldır antreman yaparken, okul müdürü Serkan Hazer tarafından okuldan atıldığını ve hakaretlere uğradığını iddia etti.


Haber : Selim GÖKEL 

 

Konu ile ilgili görüşünü aldığımız  Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi olan Milli Atlet Şeyma Yıldız ilginç iddialarda bulundu.

 

“OKULA BOMBA KOYSAN NE OLACAK”

 

Şeyma Yıldız BESYO’da başına gelen olayı sitemize şöyle anlattı ; Eşimin tayini nedeniyle 1 yıldır Niğde’de ikamet etmekteyim. Atletizmde Türk Milli Sporcusuyum, aynı zamanda Beşiktaş Kulübü adına Atletizm yarışmalarına katılmaktayım. Yaklaşık 1 Yıldır da Milli Takım Yarışmalarını ve ferdi müsabakaları Niğde adına koşmaktayım. Bor Toki Mahallesinde oturmaktayım. Yaklaşık 1 yıldır evime yakın olan Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu içinde bulununan kros parkurunda antreman yapmaktayım. 24 Nisan günü sabah antremanı için yine BESYO’ya gittim.  Küçük salondan çıkışta sonradan isminin Serkan Hazer olduğunu öğrendiğimiz BESYO okul müdürü ile karşılaştım. “Bana bu okulda öğrenci misin? “ diye sordu. Bende “Hayır Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisiyim. Ama burada ikamet ettiğim için yaklaşık 1 yıldır BESYO’da antreman yapıyorum, milli sporcuyum” dedim.  Bu arada okulda beni tanıyan ve antreman yaptığımdan haberi olan  hocaların isimlerini de söyledim. Kendisi üzerimde Milli Takım forması olduğu halde bana Bahçedeki öğrenciler önünde hakaretler ederek, “OKULA BOMBA KOYSAN NE OLACAK, SENİ NASIL İÇERİ ALIYORLAR” diyerek güvenlik görevlilerin yanına götürdü ve onlara beni tanıyıp tanımadıklarını sordu, güvenlik görevlilerini de azarlayarak beni okul içerisinden dışarı attı.”dedi.

 

TERÖRİST MUAMELESİ GÖRMEK ZORUMA GİTTİ

 

Milli Atlet  Şeyma Yıldız, konuyu gerek üniversite, gerekse Gençlik İl Müdürlüğüne ve diğer ilgili kurumlara şikayet ettiğini de söyledi. Yıldız açıklamasının devamında; “ Bir önceki okul müdürü  Berkan Beyde bizi antreman yaparken görüyor bırakın engel olmayı bize yardımcı oluyordu. Ben ise böylesi bir duruma düştüm. Bu arada Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile Niğde Üniversitesi arasında tesisleri kullanma konusunda karşılıklı olarak tesisleri kullanma protokolü yapılmış. Biz Milli Forma ile antremana gidiyoruz. En çok zoruma giden de Okula Bomba koyarsınız gibi terörist muamelesi  görmem oldu. “dedi.

 

NİĞDE ADINA ŞAMPİYONAYA KATILIYOR

 

Milli Atlet Şeyma Yıldız, 03 Mayıs 2014 tarihinde Mersin İlinde yapılacak 10.000 metre Türkiye Şampiyonasında Milli Takıma girmek için yarışacağını buraya Atletizm Federasyonu tarafından Niğde adına katılacağını da belirtti.

BESYO'da antremana izin verilmeyen Milli Atlet Şeyma Yıldız, Bor İlçesi 100. Yıl Stadyumunda anteramanlarına devam ediyor.

 

 

 

 

 

Editör: TE Bilişim