Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Öğrencisi, Temmuz ayında Kanada’da düzenlenen İşitme Engelliler Dünya Atletizm Şampiyonası’nda çekiç atma da dünya 3’üncüsü olan Yağmur Taş maddi imkânsızlıklar ve ilgisizlik yüzünden sporu bırakacağını açıkladı.

Yağmur Taş yaptığı açıklamada, “Mersinliyim. Niğde Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda öğrenciyim. Büyük zorluklarla Kanada’da yapılan işitme Engelliler Dünya Atletizm Şampiyonası’na katıldım ve Çekiç atma branşında 56 metrelik derece ile dünya 3’üncüsü oldum. Bugüne kadar devlet tarafından verilen hiçbir şekilde yararlanamadım. Bu nedenle de kendi imkânlarımla spor yapmak zorunda kalıyorum. Daha öncede Avrupa ikinciliği elde etmeme rağmen lisanslı sporcusu olduğum Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü’nden bile destek alamadım” dedi.

Şampiyonalara hazırlanırken bile destek göremediğini belirten Taş, “Kısıtlı bir bütçe ile gittiğim Kanada’da Türk Bayrağını göndere çektirdim. Şimdiki hedefim ise gelecek yıl Bulgaristan’da yapılacak olimpiyatlarda yine bayrağımızı göndere çektirmek olacak. Hazırlıklarıma başladım fakat maddi imkânsızlıklar beni düşündürüyor. Hazırlık sürecinde maddi desteğe ihtiyacım olacak. Sıkıntılarım devam ederse sporu bırakacağım. Devletin ödül yönetmeliğinde sporcu kotası gerekçe gösterilerek devlet tarafından ödüllendirilemiyorum. Paralimpik sporcular benden daha şanslılar diye belirtti.

Yağmur Taş, Bulgaristan’da yapılacak olimpiyatların ardından sporu bırakacağını söyledi.

Editör: TE Bilişim