Basketbol Federasyonun faaliyet  programı  çerçevesinde  ilimizde düzenlenen  küçük kızlar bölge şampiyonası 1 Nisan  tarihinde oynanan  final müsabakaları ile son buldu.

 

 

 Şampiyona ile ilgili Basketbol federasyonu tarafından   federasyon temsilcisi olarak görevlendirilen ilimiz C klasmanı teknik komiseri    Emrah Ragıp Çalgın Şampiyona ile ilgili olarak açıklama yaptı.

 

Çalgın açıklamasında “ İlimizde 28 Mart  1 Nisan  tarihleri  arasında  düzenlenen  küçük kızlar bölge şampiyonasına toplam   6  il takımı  katılmıştır. Bu kulüpler Kayseri Kaski Spor Kulübü, Mersin Ted Koleji, Gaziantep Basketbol Kulübü, Hatay Arsuz Belediyespor, Nevşehir Gençlik Spor, Niğde Türk Telekom Spor Kulübüdür. 5 gün süren zevkli  çekişmeli geçen maçlar sonucunda Mersin Ted Koleji tüm rakiplerini yenerek Anadolu Şampiyonasına  gitmeye  hak kazandığını belirterek Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum dedi.

  

 Gençlik Hizmetleri Şube Müdürü Gafur Emlek ise İlimizde  sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdiğimiz bu müsabakalarda tüm takımların konaklaması  sağlanmış, Ayrıca  Yurtkur Müdürü Metin Gümüş tarafından tüm kafilelerin   hep birlikte katılabildiği bir yemek organizasyonu yapıldığını ifade eden Emlek, “Böylelikle sporun kardeşlik ve kaynaşma  ruhu noktasında ki görev ve sorumluluklar  en güzel  şekilde yerine  getirilmiştir dedi. Şampiyon takıma Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Metin Kaplan tarafından şilt taktim edildiği şampiyona sona erdi. Şampiyona  sonunda sıralama  ise şu şekilde oluşmuştur.


 
 1.Mersin Ted Koleji
 2.Kayseri Kaski Spor Kulübü
 3.Gaziantep Basketbol Kulübü
 4.Niğde Türk Telekom Spor
 5.Nevşehir Gençlik Spor
 6.Hatay Arsuz Belediyespor



Editör: TE Bilişim