Bor Belediye Spor Kulüp Başkanı Fikret DAŞ, Bor Belediye Spor’u yorumladı.
 
Bor Belediye Spor Kulüp Başkanı Fikret DAŞ geçtiğimiz hafta sonu oynanan BAL ligi yükselme maçının ardından açıklamalarda bulundu.
 
Fikret DAŞ açıklamasında şöyle dedi ; Çok üzgünüz tek hedefimiz galibiyetti ama maalesef olmadı, oyuncularımız ellerinden geleni yaptılar, onlarda çok ama çok istediler ama olmadı, olamadı, canları sağ olsun, onlar bu sürecin başından beri sekiz aydır, soğuk demediler, sıcak demediler, kar, yağmur, çamur demediler, hocalarının nezaretinde çalıştılar, hiçbir zorluk onları yıldırmadı, hep birlikte mücadele ettiler, kazanmayı alışkanlık haline getirmek için ter döktüler, inandıkları hedefler doğrultusunda yılmadan yürüdüler, aylardan beri yüksek efor sarf ederek hem okullarına devam ettiler. Hem de örnek bir sporcu duruşu sergileyerek antrenmanlarda ve müsabakalarda hocalarının kendilerine verdikleri görevleri başarıyla yerine getirdiler. Bu tür faaliyetler ciddi bir ekip çalışması, iyi bir planlama anlayışı, organizasyon yeteneği, sağlam bir birliktelik, sıkı bir arkadaşlık, bitmek tükenmek bilmeyen bir inanmışlık, en yorgun olunan anda bile güçlü durabilme azmi, derin bir sabır, yüksek mücadele anlayışı, sürekli kazanmayı kovalama hırsı gerektiriyor.
 
“Perdenin gerisinde çok ciddi fedakarlıklar var”
 
 Sporla, özellikle takım sporlarıyla yakından ilgilenenler iyi bilirler ki, böyle bir oluşumu sağlamak ve uzun soluklu hale getirmek oldukça zordur. Perdenin gerisinde çok ciddi fedakarlıklar, emekler, alın terleri, yoğun bir stres yükü, zihinsel ve fiziksel bir yıpranma vardır. Dolayısıyla başarı değerlendirmesini ben bu kıstaslar üzerinden yapıyorum.
 
TFF Bu sistemi tekrar gözden geçirmeli “
 
Takımımız kendi liginde zaten namağlup şampiyon olarak tüm bu değerleri bünyesinde bulundurduğunu ve “TAKIM” olduğunu ligin başından beri her hafta ispatlamıştır. Ancak ben şunu anlamakta zorlanıyorum, kendi liginde şampiyon olmuş bir takımın, aynı ilin kendisinden daha üst ligde bulunan başka bir takımıyla bir final maçında karşı karşıya getirilmesi bence amatör liglerde verimliliği ve hevesi düşürür. Şampiyon olmuş bir takımın yeniden bir müsabakaya ve elemeye tabi tutulması yanlış bence, TFF bu sistemi tekrardan gözden geçirmeli ve daha pozitif bir yaklaşım geliştirmelidir ki, kulüpler bu konuda daha çok motive olsunlar, futbola dolayısıyla spora daha çok yatırım yapıp ülkenin gençlerini daha fazla sportif faaliyetlerin içerisinde tutabilsinler.
 
“Bölgesel Amatör Ligde bir ilden iki takım olmasındaki sakınca nedir? “
 
İlçemizde olduğu gibi ülkemizin amatör liglerinde şampiyon olmuş bir çok takım aynı durumdan dolayı muzdariptir.  Böyle bir heyecan fırtınası, sportif ve sosyal bir coşku patlamasının yaşandığı haftaların ayların ardından, eşit şartlarda olmayan iki takımın kendi aralarında yaptıkları tek bir 90 dakikalık maçla tüm hevesler kırılmaktadır, BAL liginde oynayan bir takım yatırımlarını ve bütçesini içinde bulunduğu lige göre yapar, kendi ilindeki amatör ligde bulunan bizim gibi takımlarda kendi liglerine göre bu yapılanmayı gerçekleştirir, sonrasında bu iki farklı yapıdaki takımı karşı karşıya getirdiğinizde bir eşitsizlik olacaktır anlatmak istediğim budur. Böyle bir durum söz konusu olmasa idi bizim gibi takımlar ne yapacaklardı; sezon biter bitmez BAL ligi için yeni bir yapılanma bütçe ve transfer politikasıyla daha yüksek hedeflerin peşinden koşar olacaktı. Ama malesef   başladığımız yerde bekler halde olacağız, serzenişim bundan dolayıdır.
 
Bir ilden iki tane takımın BAL liginde var olmasının sakıncası ne olabilirki? Konuyu burada daha fazla uzatmak istemiyorum ve ilgililerin bu konuya daha fazla kafa yormasını ve daha derin düşünmelerini diliyorum.
 
“Herkese teşekkür  ediyorum”
 
Sözlerime son vermeden önce bizi her zaman destekleyen, maddi manevi anlamda sürekli yanımızda olan , kulübün menfaatleri doğrultusunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmayan Belediye başkanımız Sayın Sıtkı ERAT'a özel olarak teşekkür etmek istiyorum. Kıymetli meclis üyelerimize, desteklerini esirgemeyen iş adamlarımıza, futbol takımlarımızın oluşumunda ve başarılarında çok ama çok emeği, alın teri olan asıl kahramanlar Rüçhan ve Fazıl hocalara ve oyuncularımıza, herzaman yanımızda olan Erhan ALPASLAN'a , malzemecimiz Tahsin ÜNALDI'ya ve fedakar Bor Belediye Spor taraftarına canı gönülde teşekkür ediyorum” dedi.        

 

BOR BELEDİYE SPOR'UN ŞAMPİYONLUK  FOTOĞRAFLARI VE VİDEOSU
Editör: TE Bilişim