Futbolun sadece bir oyun olmanın dışında birçok etkeni içinde barındırdığını göz ardı etmeyecek olursak, Bugsaşspor maçı öncesi 5 Şubat Stadyumu etrafındaki heyecanlı kalabalıklara bakıldığında, Niğde için de ciddi bir heyecan kasırgası yarattığını görebiliriz.

Soğuk kış günlerinin kar ve don ile kaplı saha zemini yerine, bahardan çalınmış açık ve güneşli bir günün futbol oynamaya müsait çim zemini futbol için davetkardı. Her ne kadar bıçak gibi kesen ayaz ve ona eşlik eden rüzgar kendini ciddi şekilde hissettiriyor olsa da, yine de iyi oyunun sergilenmesine engel değildi.

Her şey, meşin yuvarlığın onu oynatmak isteyen takımın emrine amade, futbol zeka ve fizik kapasitesine emanet, hakemin başlama düdüğünü bekliyordu.

Son 10 deplasman maçında hiç kazanamayan 13. Sıra ve 25 puanlı Bugsaşspor, geçtiğimiz hafta 3. Sıradaki Menemenspordan yaklaşık 80 dakika 10 kişiyle mücadele etmesine rağmen 1 puan almayı başaran 5. Sıradaki 34 puanlı takımımız Niğde Belediyesporun konuğu oluyordu.

Maçın başlama düdüğüyle beraber Niğde Belediyespor özellikle sağ kanattan geliştirdiği ataklarla baskı kurup oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışıyordu.

10.dakikada sağdan gelişen ve sol kanada ortalanan topta gelişine şık ve sert bir vuruş yapan Emin’in şutu defanstan kornere çıkıyordu.

13. dakikada ceza alanına kendi çabasıyla giren İbrahim Alan topu ayağından biraz açınca top rakip kalecide kalıyordu.

Bundan sonraki dakikalarda Bugsaşspor direnç gösteriyor, oyuna ortak olacak şekilde sahaya yayılıp mücadele ediyordu.

28. dakikada rakip defansın arasından vuran İbrahim’in şutu, kaleci tarafından kolayca alınıyordu.
34. dakikada Emin’in şutu defanstan dönerken, 41. Dakikada kornerden dönen topta Taner’in sert şutu kale direği dibinde rakip kaleci tarafından kurtarılıyordu.

44. dakikada hemen rakip ceza yayı üzerinden kazanılan serbest vuruşu kullanan Emin’in sert şutu, üst direği yalayarak auta çıkıyordu.

2. yarıya Niğde Belediyespor İsmet’i alarak başlıyordu.

Baskı kurup ev sahibi olmanın avantajını kullanmak isteyen Bugsaşspor orta alanda iyi direnç gösteriyordu. Kalecileri Oğuz eline geçen her topu zaman çalmanın bir aracı olarak kullanırken, kendi lehlerine oyunu soğutmayı başarıyor 1 puanı cebe atma noktasında tüm oyalama taktiklerini, bu duruma seyirci kalan hakemin bakışları arasında, sergiliyordu.

Niğde Belediyespor iyi oynamıyordu.

Kötü oyuna eşlik eden Emin düşük performans sergiliyor, Alper sağ kanatta hücuma yeterli desteği veremiyor, alacağına karşılık giden Adem’in eksikliği belli oluyordu.

Ceza alanı içerisinde iki kere düşürülen Gökhan Özer’in, özellikle 78. Dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda arkadan müdahaleye maruz kalıp düşürülmesi penaltıydı. Bu pozisyonu es geçen hakemin kararı tribünleri çileden çıkarıyordu.

Maç sonunda ayazın sertliğine orta sahada üstünlük için sertlik ekleyen her iki takım 3 puanı ortadan bölemiyor bitiş düdüğüyle beraber 1 puana razı oluyorlardı.

Aldığı 1 puanla Niğde Belediyespor, puan cetvelinde 1 basamak aşağı gerileyerek 6. Sıraya oturuyordu.