Avrupa Birliği Bakanlığı'na bağlı Ulusal Ajansı tarafından finanse edilen ve Niğde Üniversitesi tarafından yürütülen "You Can Be Creative" isimli Gençlik Değişimleri projesi ile 7 ülkenin (Belçika, Litvanya, Macaristan, Polonya, Romanya, Slovakya ve Türkiye) gençleri Niğde'de buluştular.


Projede özellikle dezavantajlı gençlere, yaygın eğitim yöntemleri kullanılarak girişimcilikle ilgili yaklaşımlar tanıtılacaktır. Proje kapsamında yaratıcılık üzerine atölye çalışmaları, kültürlerarası öğrenme oyunları, kültür geceleri, yerel ziyaretler, geziler ve çeşitli aktiviteler yapılacaktır.


Farklı ülkelerdeki gençlerin girişimcilik kabiliyetlerini ortaya çıkarmak, kültürlerarası diyaloga katkıda bulunmayı amaçlayan projeye, her bir ülkeden 5 katılımcıdan oluşan heyet ile Niğde Üniversitesi öğretim elemanları ve öğrencilerinden oluşan proje ekibi Niğde Gençlik Merkezini ziyarette bulundu.


Proje koordinatörlüğünü Niğde Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Dr. Murat Özel yürütmekte ve Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürlüğü’de projeyi destekleyen kuruluşlar arasında yer almaktadır.


Gençlik Merkezini ziyarete gelen heyeti Gençlik Merkezi Liderleri Ferhat Sevmez ve Didem Misket karşıladı. Gençlik Merkezi faaliyetlerini ve Niğde’nin Turizm, kültürel ve sosyo ekonomik değerleri hakkında bilgi veren Gençlik Merkezi lideri Ferhat Sevmez ziyaretten çok memnun olduklarını dile getirirken Niğde’mizin Ulusal içeceği olan Niğde Gazozunuda ikram etmeyi unutmadı. Karşılıklı bilgi alış verişinde bulunan Avrupalı gençler daha sonra gitar çalarak ve şarkılar söyleyerek eğlendiler.






Editör: TE Bilişim