Geçtiğimiz gün, Niğde Üniversitesi BESYO tartan pistinde okul sporları atletizm dalları birinciliği vardı.  Atletizmin bir çok branşında yarışma yapıldı.

Haber: Selim GÖKEL - özel

Atletizm sporu ile ilgilenen bu kadar öğrenciyi görünce Atletizm Niğde İl Temsilcisi Ali Tunç ve başarılı antrenörlere mikrofon tuttuk.

ATLETİZM KONUSUNDA NİĞDE’DE ATILIM YAPTIK.

Atletizm İl Temsilcisi Ali Tunç ;  İki gündür burada Okullar arası atletizm il birinciliği yarışmaları yapıyoruz. İl defa BESYO’ tartan pistlerinde yapıyoruz. Niğde Üniversitesi bu konuda yardımcı oldu. Milli Eğitime bağlı ilkokul, ortaokul ve liseler arası yarışmalar yapılıyor. Burada 20’ye  yakın farklı atletizm dallarında yarışıyorlar. Burada birinci, ikinci ve üçüncü olan okul ve takımlar belirlenecek, ferdi olarak da derece yapanlar Niğde’yi temsilen grup birincilik müsabakalarına katılacaklar. Atletizm konusunda Niğde’de atılım yaptık. Kulüp sayısını artırdık. Özellikle kros da 6 -7 takımımız oldu. Bunlar gruplara veya Türkiye finallerine katıldılar.  Özellikle yıldız kızlar kategorisinde çok iyi sporcularımız var. Niğde’de atletizm alt yapısı var. Ama okulların ilgisi yok. Bundan şikayetçiyiz.  Ortaokullarda yeterli ilgi olmasına rağmen liselerde  yeterli ilgi yok”dedi.

ALAYLI KIZLAR ZOR ŞARTLARDA YAŞIYOR BU SPORU BAŞARIRLAR

Alay Belediye Spor kulübünde atletizm antrenörlüğü yapan Buket Gezerkaya Alaylı sporcular olarak bundan sonra iddialı olduklarını belirtti. Buket Gezerkaya;  Alay Belediye Spor atletizm takımı olarak iki yıldır varız. Daha yeni olmamıza rağmen çok iyi dereceler elde ettik. İl birinciliği ile başladık. Daha sonra Akdeniz Bölge birinciliğimiz oldu. Türkiye’de 65 takım içerisinde 15’si sırada yer aldık. Şuan burada il birinciliği seçmeleri var. Takımımızın ve ferdi olarak çocuklarımınız durumları çok iyi. Belediye Başkanımız Tevfik Özbek beyin bize verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Hedefimiz 2020 Olimpiyatları, ne kadar sporcu yetiştirirsek, ne kadar çok ülkemizin adını duyurursak çok mutlu olacağız. Alay kasabası özellikle bayanlar için iş konusunda çok yüklenildiği için çok dayanıklı ve sabırlılar. Başarılı sporcular çıkacağını umuyoruz.”dedi.

ATLETİZMDE EKMEK VAR MI?

Atletizm konusunda son yıllarda Sazlıca Kasabası adından çok söz ettiriyor. Başarılı sonuçlar alan bu kasabanın Beden Eğitimi Öğretmenlerinden Tevfik Özbek ile atletizmi konuştuk. Beden Eğitim Öğretmeni Tevfik Özbek;  Atletizm ile 8 yıldır Ahmet Yavuz hocamız ile birlikte emek veriyoruz. Bizim amacımız çocuklarımızı yukarı taşımak, bir ekmek yedirebilmek. Sağ olsun Sazlıca Belediye Başkanı Süleyman Görgülü bey bize çok yardımcı oluyor. Ayakkabı, malzeme  gibi otobüs istediğimiz zaman veriyor.  Amacımız bu çocuklara bu bölümlerle ilgili bir üniversite kazandırıp, sonucunda sporcu olması, antrenör olması yani kısaca ekmek yedirmek istiyoruz. Eğer atletizmde üst seviyelere çıkılırsa bu sporda ekmek var. Buna en iyi örnek Şevval Özdoğan’dır bizim öğrencimizdi özel okula verdik, şuan maaşlı bir sporcudur”dedi. 


Editör: TE Bilişim