Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımı ile yapacağı maç için Antalya’ya gelen Niğde Bedensel Engelliler Basketbol takımını Antalya Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Çıtırgı ve Kurucu Başkan Osman Sefalı sahip çıktı.
 
Dilek Sabancı Kapalı Spor Salonu’nda Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile karşı karşıya gelen Niğde Bedensel Engelliler Basketbol takımı, deplasmanda rakibine ezici bir üstünlük kurarak sahadan 52-26 galip ayrılarak ikinci sıradaki yerini korudu. Maça etkili başlayan Niğde Bedensel Engelliler Basketbol takımı, ilk yarıyı 33-11 önde tamamlarken, ikinci yarıda Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı karşısında oynadığı etkili oyunla sahadan galip ayrılmasını bildi.
 
Niğde Belediye Başkanlığının sahip çıkmadığı Niğde Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’na Antalya Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Çıtırgı sahip çıktı. Antalya’ya gelen sporcuları ağırlayan Başkan Çıtırgı, içlerinde gazilerin de bulunduğu sporculara destek olunması gerektiğini söyledi. Niğde Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’na Niğde Belediyesi tarafından sahip çıkılmadığını belirten Antalya Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Çıtırgı, imkansızlık içerisinde başarıdan başarıya koşan sporcuları tek tek tebrik etti. Engelli sporculara karşı duyarsız kalınmaması gerektiğine dikkat çeken Başkan Çıtırgı, “Yeterli desteği bulamayan sporcularımızın düzenli olarak antrenman yapamadıklarını öğrendik. Sadece Özel İdare’nin tahsis ettiği araç ile maçlara gidebiliyorlar. Niğde Belediyesi’nin bedensel engelli sporcularımıza destek vermesi gerekir. Niğdeli işadamlarımızı da takımımıza sahip çıkmaları için duyarlı olmaya çağırıyorum” diye konuştu.
 
Dilek Sabancı Kapalı Spor Salonu’nda Niğde Bedensel Engelliler Basketbol Takımı ile Antalya Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımlarının karşı karşıya geldiği maçta seyircilerin olmaması ise dikkatlerden kaçmadı. Maçı izlemeye gelen bazı seyirciler de bedensel engelli sporculara destek olunmamasına tepki gösterdi.
Maçtan sonra Antalya Niğdeliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Fikret Çıtırgı, Antalya Büyükşehir Belediyesi engelli basketbol takımını 52-26 gibi farklı bir skorla yenen Niğde bedensel engelliler basketbol takımı oyuncularına Güneyliler Restaurant’ta yemek verdi. 

 

Kaynak: www.antalyadansondikaka.com



Editör: TE Bilişim