Milli Biathloncu Ahmet Üstüntaş Dünya Şampiyonası ve Avrupa Kupasında ülkemizi temsil edecek.

 

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanlığının 2011–2012 yılı faaliyet programında yer alan Biathlon A milli takımı çalışma kampına 10–23 Kasım 2011 tarihlerinde Erzurum’da milli takım kampına katılarak Uluslararası turnuva ve şampiyonalarda yarışma hakkı elde etti.

 

 

Konu hakkında bilgi veren Niğde kayak antrenörü Mustafa Kılıç; 10–23 Kasım 2011 tarihleri arasında Uluslar arası turnuva ve şampiyonalara hazırlanmak amacıyla İlimiz milli biatlon sporcusu Ahmet Üstüntaş’ın katıldığını belirterek ülke genelinde 6 sporcu arasına girerek ülkemizi 2014 yılında Rusya’nın Soçi şehrinde yapılacak kış olimpiyat oyunlarına sporcu gönderip madalya kazanmak olduğunu söyledi. biahtlonda Balkan Şampiyonasında Ülkemize ilk altın madalyayı Ahmet Üstüntaş ile Bulgaristan’da kazandıklarını hatırlatan Kılıç kampın başarılı geçmesini diledi.

 

Milli biathlon sporcusu Ahmet Üstüntaş ise sırasıyla katıldığı ve katılacağı Uluslar arası biathlon yarışlarını sıralayarak hedefinin 2014 yılında yapılacak kış olimpiyatlarında Balkan şampiyonluğundan sonra madalya alarak Ülkemizin ve Niğde’nin adını Dünya’ya duyurmak istediğini söyledi.

 

09–12 Aralık 2011 Val Ridanna (İtalya) da yapılan Avrupa kupası 2. ayağında yarışarak dünya kupasına katılmak için puan topladı. 13–17 Aralık 2011 Obertillach (Avusturya) da yapılan Avrupa kupası 3. ayağında sprint yarışında gene iyi bir performans göstererek dünya kupasına katılmaya hak kazandı. Bundan sonraki yarışları 06–08-2012 tarihleri arasında Avrupa kupası 4. ayağını Forni Avaltri (İtalya) indivudsal ve sprint dallarında yarışacak olan Üstüntaş 10-14 Ocak 2012 tarihleri arasında gene Avrupa kupasının 5. ayağını Haute Maurienne (Fransa) da sprint, pursit ve bayrak dallarında yarışacak. 26 Ocak -04 Şubat 2012 tarihlerinde Brezno Ostrible (Slovakya) da sprint, pursit, indivudval, bayrak ve mixed relay branşlarında Avrupa kupası yarışlarına katılacak.

 

Milli biathloncu Ahmet Üstüntaş Ulusal ve Uluslar arası biathlon yarışmalarında Niğde ve Ülkemi temsil etmemde bana en büyük desteğini veren Antrenörüm Mustafa Kılıç, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Metin Kaplan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür ve Besyo Okul yöneticilerine, Kayak Federasyonu Başkanı ve yetkililerine teşekkür ederek desteklerine devam etmelerini istedi.

 

 



 

Editör: TE Bilişim