Türkiye'nin 5 bin 137 metre ile en yüksek zirvesi olan Ağrı Dağında yüzde 11 oksijen miktarında 3 gün 2 gece kalarak dünya rekoru gerçekleştiren Türkiye'nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, '81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi' kapsamında Toros dağlarının en yüksek zirvesi olan ve 3 bin 771 rakımlı Kızılkaya zirve tırmanışını gerçekleştirdi.

Türkiye'nin tek solo alpinisti olan Erdek Cennet, Türkiye'de dağcılık unvanını alacak tek kişi olma yolunda devam ettiğini söyledi.

Erdek Cennet Türkiye'nin yüksek irtifa dağlarına çıkan tek dağcı olduğunu kaydetti. Cennet, "Ülkemizde dağcılık alanında herhangi bir unvan yok. “ '81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi' kapsamında 81 ilimizin en yüksek zirvesine solo tırmanışı yapıyorum. Dolayısıyla ülkemizde dağcılık anlamında herhangi bir unvan yok. Anadolu parsı unvanı verilmesi noktasında bir projedir” dedi.

Projem kapsamında 67’nci il Niğde, 67’nci zirvem Toros dağlarının en yüksek zirvesi 3 Bin 771 rakımlı Kızılkaya zirvedir. Tüm hazırlarımı yaptım sabah güneşin doğuşuyla başlayıp tahminen en geç saat 14.00 civarında zirvede olacağım ve akşam saat 17.00 civarında da bitirmeyi düşünüyorum. Niğde ilinden sonra 14 tane zirvem kalıyor. Bu projemden önce 500’e yakın zirve tırmanışı yapmıştım ama '81 il 81 zirve Solo Tırmanış Anadolu Parsı Unvanı Projesi' kapsamında 67’nci zirvem Niğde Kızılkayalar” dedi.

Fatih Anadolu Lisesi’nden 647 Madalya Fatih Anadolu Lisesi’nden 647 Madalya

Türkiye’nin tek solo alpinisti olarak projem kapsamında yeni rekorlar gerçekleştirmek için uygun zamanları bekliyorum. Hedefim 81 il 81 zirve solo tırmanış Anadolu Parsı Unvanı projemi tamamladıktan sonra fazlasıyla fizyolojik, psikolojik olarak ve deneyim kazanımlarımla rahatlıkla dünyanın en yüksek olan 14 tane dağın zirvesi. Devletime spor alanında kırılamaz rekorlar kazandırmak, tanıtmak benim için vatandaşlık görevidir. Bu bilinç ile zirve etkinliklerimde karşılaşabileceğim sorunlara karşı deneyimlerimden doğan çözümlemelerim bana avantaj sağlamaktadır” dedi.

Editör: TE Bilişim