Niğde’nin Türkiye 1. Liginde mücadele eden tek takımı olan 51 Niğdespor Hentbol Takımı, 5 Aralık Pazar günü Kayseri Atlasspor ile 75 Yıl Kapalı Spor Salonunda saat 13:00 ‘de karşı karşıya geliyor.
Niğde’de ilk kez birinci lig heyecanını sporseverlere tattıran 51 Niğdespor Hentbol Takımı, yaptığı transferlerle ligde belirlediği süper lig hedefine emin adımlarla ilerliyor. Geçtiğimiz hafta KPSS sınavları nedeniyle Adana Ralspor karşılaşması ertelenen 51 Niğdespor Hentbol Takımı, bu maçı ilerleyen haftalarda oynayacak. Bir önceki hafta ligin en güçlü ekiplerinden Sakarya Büyük Şehir Belediyespor ile yaptığı karşılaşmayı 39 – 26 kazanan 51 Niğdespor, her hafta bir üst sıraya şampiyonluğa doğru emin adımlarla ilerliyor. Türkiye Hentbol 1. Ligi D grubunda mücadele eden 51 Niğdespor grupta 3. sırada yoluna devam ediyor. D Grubunda 8 Puanlı Adana Çukobirlik birinci, 6 puanla Konya Selçukluspor ikinci, 51 Niğdespor ise 5 puanla üçüncü durumda bulunuyor.
Büyük Takımlar Niğde’ye Gelecek
Takımın son hafta yapılan karşılaşmada çok iyi bir konuma geldiğini belirten 51Niğdespor kulüp başkanı İdris Turgut, hedeflerini ligin başında belirlediklerini söyledi. Turgut, amaçlarının Niğde’ye çok iyi bir birinci lig takımı kazandırmak ve Niğde’de spor heyecanını yeniden canlandırmak olduğunu belirterek,
“- Niğde’de ilk kez bir birinci lig takımı Türkiye liglerinde mücadele ediyor. Hentbol son yıllarda hem dünyada, hem de ülkemizde sürekli gelişen ve seyirci sayısı sürekli artan bir spor dalı konumuna gelmiştir. Türkiye birinci ligi bir süre sonra futbol birinci ligi kadar önemi hale gelecek. Bu nedenle bizde Niğde’miz için Türkiye Hentbol 1. Ligin de mücadele eden bir takım oluşturduk. Takımımız her geçen gün daha da iyi konuma geliyor. Yeni transferlerle desteklediğimiz takımımızın hedefi çok anormal bir durum olmaz ise kesinlikle süper lige çıkmaktır. 51 Niğdesporun süper lige çıkması demek, Niğde’ye Beşiktaş’ın, Trabzonspor’un Galatasaray’ın Fenerbahçe’nin gelmesi demektir. Biz gönüllerimizin renklerini Niğde’de Niğdelilerle buluşturmak için çaba harcıyoruz. “ dedi.
Seyircinin İlgisi Çok İyi Ama ?
Niğde’de oynanan karşılaşmalarda seyircinin ilgisinin çok iyi olduğuna değinen 51 Niğdespor Kulüp Başkanı İdris Turgut, “ Biz bu takımı kendi imkânlarımızla süper lige taşıma gayreti içerisindeyiz. Bu konuda hiçbir zaman hiçbir kimseden maddi bir beklenti içerisinde olmadık. Fakat salona gelen seyircilerin bize “ Neden ilin yöneticileri birinci ligde bir takımlarının olduğunu bildikleri halde takımın maçlarına gelmiyorlar “ gibi sorular soruyorlar. Bizde basın aracılığı ile izleyicilerin bu talebini onlara iletiyoruz. Takdir onların tabiî ki. Biz her zaman ilin yöneticilerinin gönül olarak yanımızda olduklarını tahmin ediyoruz. Fakat bizlerde, seyircide tabiî ki Onları en azından 51 Niğdespor’un ilimizde oynanan karşılaşmalarında aramızda görmek istiyor. “   şeklinde konuştu.






Editör: TE Bilişim