CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer,“ 14 yıldır AKP hükümetleri sorunları çözen değil öteleyen ve ağırlaştıran bir yaklaşım ile ülkeyi yönetmeye çalışmaktadır. Her geçen gün üretici ve çiftçi sorunları ağırlaşıyor. İşçiler, esnaf, her kesimin sorunu var.  Yurtta sorun, dünyada sorun durumundayız. Komşu ülkelerle ilişkilerde yaşanan olumsuzluklar ve terör sorun olmaya devam etmektedir. Hükümetin medya ile çizdiği tablo gerçeklerle örtüşmüyor” dedi.

 Niğde Merkez İlçeye bağlı Hacıbeyli ve Aşlama Köyünü, Niğde CHP Merkez İlçe Başkanı Kamil Davarcı, İl Genel Meclis Üyesi, İlçe ve İl Yöneticileri ile ziyaret eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer “Ülkemizin birliği dirliği kardeşliğinden yanayız, sorunlarımız aşılsın istiyoruz. Verilen vaatleri hükümet yerine getirsin diye bekliyoruz. Her kesimin sorunları artıyor ama çözüm vaat oluyor. Artık üretici, işçi, çiftçi, esnaf köklü, kalıcı çözüm istiyor ”dedi. Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer Dikilitaş sulama suyu olarak kullanılan ve kapalı kuyular ile köyün diğer sorunlarını Bakanlara yansıttığını anımsatarak bölgede üreticilerin sorunları ile de yakından ilgilendiklerini ve çözüm için çalıştıkları ifade etti. Gürer, “Terörün  çözümü için hükümete destek veriyoruz. TBMM  bu konuda çözüm adresi olmalı ve terör, tüm partilerin ortak mutabakatı sağlanıp bir an önce çözümlenmeli” dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ,“Çevre ülkelerin hepsi ile problemliyiz. Bütün sorunları çözeceğiz dediler Ermeniler ile problem bitiriyoruz diye Bursa’da futbol maçına Azerbaycan bayrağını sokmadılar. Sorun bitmedi. Bırakın,  soykırım yasası Almanya meclisinden dahi geçti. Kıbrıs çözeceğiz dediler Kıbrıs sorun yumağına döndü. Suriye ile sınırları kaldırıp nerede ise pasaportsuz kardeşlikten söz ederken ayrıştık, Irak gibi ülke dahi kafa tutacak hale geldi. Dış politikamız tutarlı değil bizi bizden koparan Atatürk çizgisinden uzaklaşmak oldu. Yurtdışı ilişkilerde sorunlar arttı. Doğal olarak ürettiğimizi sattığımız bazı  ülkeler ile sorunlu duruma geldik. Rusya ile uçak krizinden sonra tekrar kapı aralandı ama üretici, çiftçi bu süreçte zarar etti. Turizm gelirleri düştü. Esnaf  zor durumda. İşsizlik arttı. Özelleştirme ile   kamu  fabrikalarını kapattılar.  Okuyan iş kapısı  bulamıyor. 100 bin mühendis işsiz,   bir de  yurt dışından mühendis gelmesinin yolu açılıyor.  Taşeron için söz verildi. Üç ay sonra kadro dendi bir yıl geçti. Atanamayan öğretmenler var “dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ,“AKP  iktidarlarında    Niğde’ye verilen sözlerin çoğu tutulmadı.  Üretici sorunlu, Niğde IPARD’a  alınmadı. Patates, elma değer bulmuyor. Fasulye dahi  geçen yıl   para etmedi. Ürettiğinizi satamıyorsunuz, vaat edilenler yaşama geçmiyor” dedi.  
 

 
 
Editör: TE Bilişim