BBP BOR Belediye Başkan Adayı Samed Yüksel; " Milletin parasıyla Millete siyaset yapmıyoruz ! Milletin cebinden ödediği vergilerle siyasi şov ve gövde gösterisi yapanlara hakkımızı helal etmiyoruz ! "‏‏‏‎


Büyük Birlik Partisi Bor Belediye Başkan Adayı Samed Yüksel ; 
Bildiğiniz gibi anayasamıza göre siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsurlarıdır. Bir ülkede siyasi partilerin varlığı, demokrasiyle ilgili bir gösterge anlamı taşımaktadır. Bir ülkede siyasi partiler yoksa o ülkede demokrasi yoktur. Ancak siyasi partilerin varlığı, bir ülkede demokratik standartların yüksek olduğunu da göstermez. Hem siyasi partilerin var olması lazımdır hem de eşit koşullarda vatandaşın karşısına çıkabilmelidir. Muhalif düşünceleri, eleştirel bakışları topluma, kamuoyuna mal edebilecek araçlara sahip olabilmelidir. Eğer haksız rekabet, siyasi ortamda da varlığını sürdürüyorsa, bu ülkede demokrasinin standardı düşmüş demektir.


Maalesef Türkiye'de de siyasi partilerin imkanlarına baktığımızda, siyasi partilerin faaliyeti ile ilgili alanın hukuki yapısına baktığımızda, tam anlamıyla siyasi partiler arasında bir haksız rekabetin olduğunu görürüz. Bu açıdan da ülkemizde demokrasinin standardının düşmüş olduğunu tespit ederiz. Özellikle iktidar partisinin tüm kamu gücünü kullanarak siyaset yaptığı, sivil toplum kuruluşlarını bastırdığı, susturduğu; özgür basını imkansız  hale getirdiği bir ortam demokrasinin  standardının düşmüş olduğu bir ortamdır. O ülkede demokrasi ile ilgili sorun var demektir.


Anayasamızın 68. maddesinde 1995 yılında yapılan değişiklikle devletin siyasi partilere “hakça ve yeterli düzeyde” yardım yapması ilkesi benimsenmiştir. Ancak Siyasi Partiler Kanunumuz devlet yardımının tüm partilere değil sadece milletvekili genel seçimlerine katılan ve geçerli oyların en az % 7’sini alan partilere yapılmasını öngörmektedir.


Siyasi Partiler Kanunu'nda belirtilen oranlar esas alındığında, 2014 yılında seçimlere 26 parti katılırken Hazine yardımını sadece üç parti aralarında paylaşmakta. AK Parti, devletten 177,1, CHP 92,3, MHP ise 46,2 milyon lira almaktadır. Bunun ne hakkaniyetli, ne adil nede vicdani olmadığı aşikardır. Bu haksız, hukuksuz rekabet ortamını Üstad Necip Fazıl'ın şu dizeleri en iyi şekilde açıklamaktadır;


Allah’ın on pulunu bekleye dursun on kul;

Bir kişiye tam dokuz, dokuz kişiye bir pul. 
Bu taksimi kurt yapmaz kuzulara şah olsa; 
Yaşasın, kefenimin kefili karaborsa !


Benimde aday olduğum BOR ilçemizde seçime katılan siyasi partilerin koskoca otobüslerle, onlarca araçla, kilometrelerce ve neredeyse caddeleri çatı gibi kapatmış, tüm ilçeyi kaplayan bayraklarla nasıl gövde gösterisi ve şov yaptığını halkımız görmektedir.


Vatandaşlarımız işsizlikle ve ekonomik sıkıntılarla mücadele ederken milletin parasıyla millete yapılan bu gösteriş şahsım adına beni derinden üzmekte ve asgari ücretlilerimizden, dar gelirli vatandaşlarımızdan, sıkıntılarla boğuşan esnafımızdan haksız ve adaletsiz şekilde alınan vergilerle SİYASİ İKBAL uğruna gözü dönmüş bir şekilde ve şuursuzca yapılan bu israf vicdanımı sızlatmaktadır. Biz BBP olarak 21 yıldır çocuklarımızın süt parasından keserek siyaset yaparken birilerinin, “DEVLETİN MALI DENİZ” mantığıyla tüyü bitmemiş yetimin hakkını, bizlerin alın terini fütursuzca harcıyor olmasına hakkımız helal değildir !


Bununla da kalmayıp bazı fırsatçı siyaset simsarları, dar gelirli ailelerin acziyetinden ve zor durumlarından yararlanmakta ve para dağıtarak, sözler ve vaatlerde bulunarak HALKIN İRADESİNİ İPOTEK ALTINA ALMAKTAN kaçınmamaktadır.


BORLU hemşerilerimin bu tür fırsatçılara kanmayacaklarından ve çocuklarının geleceklerini, ilçemizin kaderini 3 pula satmayarak 30 Mart akşamı tüm GÜL ile HİLAL’ de buluşarak, adalet ve vicdan duygusundan yoksun, gözünü koltuk ve para hırsı bürümüş şahıslara sandıkta gereken dersi vereceklerinden zerre kadar şüphem yoktur.


Yerel Yönetimlerde en başarılı parti olan BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ yönetiminde insan odaklı projelerimizle ilçemizdeki birçok sorun son bulacak ve vatandaşlarımız daha huzurlu, mutlu bir hayat süreceklerdir. Tüm hemşerilerimi yıllardır hepsi denenmiş ama bizleri hakir ve hor görüp, ihtiyaca dönük hiçbir hizmet sunmayıp, sağlığımızla ve kaderimizle oynayanları saf dışı edip bu kez gücün değil, hakkın yanında olmaya davet ediyorum. Seçim sizin; Macera mı, Hizmet mi ? 5 dakika düşünelim, 5 yıl pişman olmayalım. Takdir değerli BOR halkınındır. Saygılarımla.


Editör: TE Bilişim