10 Temmuz Çarşamba günü TBMM’nde, bir gece yarısı operasyonuyla kabul edilen Torba Yasa, Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.



Meclisten alışkanlık olduğu üzere, torba yapılarak geçirilen yasa gereği, AKP Hükümeti Türkiye Mimarlar Mühendisler Odalar Birliğinin(TMMOB) yetkilerini alarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devretti.

Gezi eylemlerine destek verdiler diye yöneticileri gözaltına alınan TMMOB’a şimdi de, torba yasa ile örgütsel bir darba vurulmaktadır.

Ülke kaynaklarının kullanılması konusunda uyaran, yol gösteren bir konumu olan TMMOB’un bu yasayla, odaların sağladığı meslek içi eğitim ve bilgilendirmeler yanında, mühendis ve mimarların aralarındaki dayanışma da ortadan kalkmaktadır.

Bu yasa Niğde’den başlayarak Türkiye’nin her yanında sağlıklı kentleşme ve şehirciliği olumsuz etkileyecektir.


1954 yılında, halkın ihtiyacı gözetilerek kurulmuş kamu yararına bir örgüt olan TMMOB’a sahip çıkıyoruz. Kentsel dönüşüm adı altında rantsal dönüşüme karşı çıkan,

iktidarların insana çevreye önem vermeyen kar odaklı anlayışlarla sürdürdüğü plansız ve sağlıksız kentleşme politikalarına karşı dimdik ayakta duran meslek odalarımıza yapılan bu haksız davranışı kınıyoruz.


Niğde’de olduğu gibi Türkiye’nin her yanında ve en son Taksim Gezi Parkında başlayarak yurdumuzun her yanına yayılan direnişte de öne çıkan TMMOB’un yetkilerinin elinden alınmasını reddediyoruz.


İşçi Partisi, mühendis ve mimarlarımızın yanında olmaya devam edecek ve halkın özgür örgütlenmesine karşı getirilen her türlü yasaya karşı mücadele edecektir.

 

NOT: Türk Milleti dün değerli bir evladını yitirdi. Devrimci aydın, gerçek bilim adamı, yılmaz Atatürkçü, partimizin değerli dostu, mücadele arkadaşımız Prof. Dr. Alparslan Işıklı’yı yitirdik. Acımız büyüktür. Işıklı ailesinin acısını yürekten paylaşıyor, kendisine tanrıdan rahmet halkımıza başsağlığı diliyoruz.



Editör: TE Bilişim