İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım ,  gündemi değerlendirdi.

 

İl Başkanı Yıldırım,  şehit olan polisler için başsağlığı dilerken, teröre karşı bölgesel işbirliği yapılması gerektiğini belirtti.

 

 

İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım , konu ile gili yaptığı açıklamasında; Terör örgütü IŞİD’in Suriye’nin Ayn El Arap(Kobani) kentinde yönetimi ele almak üzere başlattığı saldırıların ardından, PKK’nın Türkiye’nin birçok ilinde başlattığı eylemler sonrası sokaklarımız savaş alanına döndü.

 

 Dün gece, dış destekli bölücü terör örgütünün terör eylemlerinden zarar gören esnafımızı ziyaret etmekte olan Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker, Emniyet Mrd. Yrd. Atıf Şahin ve beraberindekilere yapılan silahlı saldırı sonucu Emniyet Mrd. Yrd. Atıf Şahin ve Komiser Hüseyin Hatipoğlu’nun şehit olduğunu, Bingöl Emniyet Müdürü Atalay Ülker ve koruma polisi Uğur Atlı’nın da yaralandığını derin bir üzüntüyle öğrendik. 

Saldırı, vatanımızın bölünmez bütünlüğünü, milletimizin birliğini hedef almaktadır. Ancak, hain saldırıların amacına ulaşması kesinlikle olanaksızdır. 

Milletimiz bu saldırılar sonrasında da dimdik duracak ve ihanete gereken yanıtı verecektir.  İşçi Partisi olarak, şehitlerimiz için Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

 

Bugün ülkemizde, Suriye’de ve Irak’ta yaşanan yıkımların ve yangınların baş sorumlusu, ABD’dir. 1991 ve 2003 yıllarında Irak’ı işgal etti ve Barzanistan’ı kurdu. 2011’de Beşar Esat yönetimini yıkmak için Suriye’de iç savaş başlattı. Ve şimdi Türkiye’nin çarşıları yanıyor, insanlarımız can veriyor.

Diğer yandan, “Kürt Açılımı” adı altında PKK ile yapılan müzakereler Bölücü Terör Örgütünü yasallaştırdı ve büyüttü. Güneydoğu bölgemizde Bölücü Terör Örgütünün hükümetçikler kurmasını sağladı ve bugünkü kanlı ve karanlık tabloyu hazırladı. Açılım, amacına ulaşmıştır, kan ve yangın getirmiştir.

 

Bu arada, PKK Terör Örgütünün düz ovada savaşamayacağı, devlet kuramayacağı ve özerk bölge yönetemeyeceği de belli oldu. ABD’nin “Kürt Koridoru” girişimi, Ayn El Arap’ta bozguna uğradı. Kobani’de savaşamayanlar, Türkiye’de bayrak yakıyor ve Atatürk heykeli yıkıyor. PKK, hızla itibar kaybediyor. Kürt yurttaşlarımız PKK’ya güvenmiyor. PKK, insan hakkı getiremez, can güvenliği sağlayamaz, özerk bölge kuramaz.

                 

Irak ve Suriye’nin toprak bütünlüğü, Türkiye’nin toprak bütünlüğüdür. Bölgede barış, Türkiye’de barışın şartıdır. Ancak bölge ülkelerinin bu kanlı ve karanlık manzarayı dağıtmaya başladıkları bir döneme giriyoruz. 

 

ABD emperyalizmi ve suç ortakları, Suriye’de yenildi. Beşar Esat yönetimi savaşı kazandı ve Batı ülkeleri Suriye devletiyle yeniden diplomatik ilişki kurmaya yöneldiler. ABD, İran’a diş geçiremedi. Mısır’da ABD’nin İhvan rejimi devrimle yıkıldı. Bölgemizde Suriye ve

 

 

Lübnan’dan Irak ve İran’a uzanan bir ittifak oluşmaktadır. Mısır da bu ittifakın içindedir.

               

                    

 Bu koşullarda Türkiye, başta Suriye olmak üzere, Irak, İran, Azerbaycan, Lübnan ve Mısır ile teröre karşı işbirliğine gitmelidir. Bölgede barışı, güvenliği ve ekonomik gelişmeyi sağlayacak birlik kurulmalı, sınırlar ticarete ve kardeşliğe açılmalıdır. 



İktidar yolu, vatanı ve milleti birleştirme mücadelesindedir. Millî Hükümet, Türkiye’nin ufkundadır. 



İşçi Partisi, birliğin, kardeşliğin, özgürlüğün, halk yönetiminin ve üretim ekonomisinin partisi olarak, Türkiye’mizde birliği, barışı, üretim ekonomisini kurmaya hazırdır. “dedi.

 

Editör: TE Bilişim