İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım yaptığı yazılı açıklama da şu görüşlere yer verdi.

 

 

Türkiye geçen yıldan bu yana büyük bir maceraya doğru sürükleniyor. AKP Hükümeti, yıllardan beri iyi ilişkiler içinde olduğumuz ve karşılıklı dostluk bağlarıyla bağlı olduğumuz Suriye’ye karşı bir gerginliği tırmandırıyor.


Ortadoğu, dünyanın enerji deposudur. Buraya egemen olan, dünyaya egemen olur.
Suriye’de yaratılan kargaşanın nedeni, Amerika’nın, bu enerji deposunu gasp etme niyetidir. İsrail’in güvenliğini sağlamaktır. “Büyük Ortadoğu Projesi” olarak adlandırılan bu plana karşı Suriye’nin direnmesidir. Bu nedenle Türkiye, Amerika’nın ve İsrail’in önünü temizlemek için, Suriye’ye karşı haksız ve hayâsız bir savaşın eşiğine getirilmiştir. Şimdi artık ülkemizi ve ordumuzu, Suriye’ye karşı bir müdahalede kullanmak istiyorlar.


Daha böyle bir müdahale bile olmadan, Hükümetin bu ülkeyle ilgili politikası nedeniyle yalnız Suriye ile değil, diğer komşu ülkelerle de ilişkilerimiz bozulmuş, bu ülkelerle Türkiye arasındaki ticaret aksamış, inşaat, ihracat, taşımacılık gibi sektörler bundan büyük zarar görmüştür.


AKP Hükümeti, Amerika’nın ve İsrail’in çıkarları uğruna daha büyük bir maceraya kalkışır ve Suriye’ye müdahale etmeye yeltenirse bunun yol açtığı yıkım çok daha ağır olacaktır.
Çünkü:
Savaş, kitlesel ölüm, sakatlık ve yoksulluk demektir.
Savaş, emekçiler, yoksullar ve toplumun güçsüz kesimleri için ayrılan kaynakların kısıtlanarak savaşın hizmetine sunulması demektir.
Savaş, tüm maddi ve manevi değerlerin tahrip edilmesi demektir.
Savaş, soframızdaki ekmeğin, zeytinin, peynirin azalması demektir. Kıtlığın, yokluğun, kuyruğun artması demektir.
Savaş, şehit edilen her evladı için anaların yüreğine ateş düşmesi, demektir.
Savaş, yoksulluğun katlanarak artması, toplumun alt kesimlerinin ayakaltında kalması demektir.
Oysa ülkemizin 2013 yılı bütçesi, bu haksız savaşın hizmetine sunulmaktadır. Sosyal yardımlar kısıtlanırken silahlanmaya ayrılan kaynaklar artırılmaktadır.

İşçi Partisi olarak, Suriye’ye karşı başlatılacak bir savaşın şiddetle karşısındayız. Evlatlarımızı bu savaşa göndermeyeceğiz. Mehmetçiği Coni’nin emrine vermeyeceğiz. Amerika ve İsrail uğruna feda edeceğimiz tek bir evladımız yoktur! Bu uğurda akıtılacak bir damla kanımız yoktur!

Yurtsever halkımızı, bu haksız savaşa karşı tepkimizi göstermek için 22 Aralık 2012 Cumartesi günü Hatay’da yapacağımız mitinge çağırıyoruz. Gelin, hep birlikte bu haksız ve hayâsız savaşa “Dur!” diyelim; ülkemizin ve gençlerimizin geleceğini kurtaralım. 


Editör: TE Bilişim