İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım Suriye konusunda yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Yıldırım açıklamasında şöyle dedi.

16 aydır Suriye yönetimine karşı yürütülen saldırılardan yararlanan PKK, Suriye devlet görevlilerinin kuzeyden içeriye çekilmelerinden de yararlanarak Kuzey Suriye’de iktidara gelmiştir. “ Yani Esat’ın alternatifi demokrasi değil PKK’ymış.”

Türkiye, hatırlanacağı üzere, komşumuz Irak’a karşı düzenlenen Birinci Körfez Savaşı’ndan sonra, kendi topraklarına “Çekiç Güç”ün konuşlanmasına izin vererek kendine en büyük kötülüğü yapmıştı. Siyasi partilerimiz altı ayda bir TBMM’nde Çekiç Güç’ün görev süresinin uzatılmasına oy vererek, aslında, Kuzey Irak’ta bir Kukla Devlet’in adım adım kurulmasına da destek olmuşlardır. Bugün Kuzey Irak Türkiye’ye yönelik bölücü terörün güvenli üs bölgesi haline gelmiştir. Şimdi Suriye’de atılan adımlar da, Kuzey Irak sayesinde mümkün olmuştur. Kuzey Irak’ta temeli daha o zaman atılan kukla devlet, şimdi Suriye’ye doğru genişletilmektedir. Türkiye’ye yönelik kuşatma tamamlanıyor. Sonraki adım İkinci İsrail’e Türkiye’nin Güneydoğusunun da dâhil edilmesidir.

PKK terör örgütüyle hayatı pahasına mücadele edenlerin, terörist başını Kenya’dan getirenlerin ve onu sorgulayan subayların Silivri ve Hasdal’da tutuklu bulunmasının sebebi de aslında hem Kuzey Irak hem de Suriye’nin kuzeyinde oluşturulacak tampon bölge yani Büyük Ortadoğu Projesi nedeniyledir.

Türkiye’nin uçak düşürülmesinden sonra uyguladığı yeni angajman kuralları da maalesef bugünkü tablonun oluşmasına destek vermiştir.

Kuzey Suriye’de bugünkü yapılmakta olan; bir yandan ABD’nin Şam yönetimini devirme öte yandan Türkiye’yi parçalama planına hizmet etmektedir. Suriye’deki “Özerk Kürt Bölgesi” ile Kuzey Irak’taki “Barzanistan” birbirine eklemlenecektir.

Suriye’deki bugünkü gelinen noktadan, işbaşındaki iktidar ile birlikte, 16 aydır yaşanan gelişmelere sessiz kalanlar da sorumludur. “ Suriye’den Beşar Esat gitsin politikası”, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında, aslında Irak’tan sonra Suriye’nin ve Türkiye’nin de bölünmesi demektir.

Türkiye Suriye’ye düşmanlık politikasından vazgeçmeli, sığınmacı adı verilen terör kampları kapatılmalı, muhalif adı verilen çapulcular ve teröristler sınır dışı edilmeli ve Türkiye derhal Suriye-Irak-İran ve Lübnan ile her alanda işbirliğine girmelidir.

         

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM

 

Editör: TE Bilişim