İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Emekli Astsubay Zülfikar Cem Yıldırım Hatay’da yapılan hain saldırıyı yazılı basın açıklaması ile kınadı.

 

İP Niğde İl Başkanı Yıldırım açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

  

17 Mayıs 2012 Perşembe günü Hatay Amanos Dağı eteklerinde PKK’nın gerçekleştirdiği hain saldırıda Jandarma Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım’ı şehit verdik. Çatışmada 2 askerimiz de yaralandı.

Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyoruz.

 

PKK terörü, Amerika’nın bölgemizde uygulamaya koyduğu ve içinde Türkiye’nin de bulunduğu Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir aracıdır. Avrupa Birliği kapısına bağlanan Türkiye, orada terörle tehdit edilmekte ve parçalanmaya itilmektedir.

 

ABD, Irak’ın kuzeyinde İkinci İsrail devletini kurmuş ve bu devleti Kerkük, Telafer ve Diyarbakır’a doğru genişletme planını uygulamaktadır. ABD güdümünde ve AB kapısında teröre çare yoktur.


            Bugün bile eylemlerine devam eden terörün zemini, Türkiye’nin emperyalizme bağımlı, yarı ortaçağlı toplumsal ve ekonomik yapısıdır. Bu koşullarda, terör gittikçe azgınlaşır.

 

Daha önce defalarca açıklamıştık yine tekrarlıyoruz;

 

“Amanos Dağlarını temizleyin” emri verilen yurtsever komutanları terör örgütü üyesi olma suçuyla tutuklar, Abdullah Öcalan’ı Kenya’dan getiren, onu sorgulayan subayımızı tutuklar, güneydoğu’da ve Türkiye’nin her yanında bölücü terör örgütüyle hayatı pahasına mücadele eden askerimize esir muamelesi yapar, terör örgütü liderini de ithal duvar kâğıtlı hapishanede otel konforuyla yaşatırsanız meselenin geleceği nokta burasıdır.

 

Bugün adeta “PKK mecliste, TSK hapistedir.”

 

Silivri ve Hasdal boşalmadan terör asla ve asla sona ermeyecektir. İşçi Partisi olarak, tüm milletimizi Türkiye’nin bölünmesi için küçük düşürülmeye çalışılıp, saygınlığına leke vurulmaya çalışılan askerine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

 

Editör: TE Bilişim