İP İl Başkanı Z. Cem Yıldırım ; Niğde’deki belediye başkanlığı seçimlerinde iktidar stratejisi

 

İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım Niğde’de olması gereken yerel seçim stratejisini özetleyen bir basın açıklaması yaptı.

 

Yıldırım açıklamasında ; 10 Kasım’da Anıtkabir’in Aslanlı Yolu’nda 1 milyon 89 bin 615 yurttaşımız Atatürk’te buluşup iktidara yürüdü.

 

29 Ekim 2012’de başlayıp 19 Mayıs,10 Kasım, Silivri’deki barikatları yıkan ve Haziran’daki Gezi eylemleriyle de tüm yurda yayılan ayağa kalkış 10 Kasım Pazar günü tavan yaptı.

 

Yakalaşan yerel seçimlerde ve sonrasında yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerde bizi iktidara taşıyacak formül budur.

 

Laiklik elden giderken, ülkemiz bölünürken, Türk ordusunun başına çuval geçirilip andımız kaldırılırken, doğaya, sanata ve bilime karşı saldırılar artarken birleşmekten başka bir seçenek bulunmamaktadır.

 

Irak, İran, Suriye ve Mısır’da yaşanan son gelişmeler dünya konjonktürünün de bizim iktidar olmamızın önünü açan gelişmeler olarak durmaktadır.

 

İşçi Partisi olarak yaklaşık iki aydır yerel seçimlerde ancak güç birliği yapılarak seçimin kazanılacağını, Atatürk’te birleşmeden, Aslanlı Yol’u, Ankara-Ulus gerçeğini görmeyen sığ anlayışların AKP’yi iktidarda tutacağını belirtiyoruz.

 

İP Niğde İl Örgütü olarak başta CHP ve MHP olmak üzere tüm siyasi partilerimizi, demokratik kitle örgütlerimizi, vatandaşlarımızı kişisel hesaplardan ve gelecek seçimlerin hesabını yapmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz.

 

Zaten CHP ve MHP tabanı ile AKP’ye oy veren vatandaşımızın da önemli bir kısmı birleşmekten yana ve bunu da açık açık ifade etmektedir.

 

Partimizin İktidar Stratejisi budur: Aslanlı Yol’da birlikte olalım, Atatürk’te birleşip Türk Bayraklarımızla iktidara yürüyelim. Sağ sol ayrışmasını bir kenara bırakıp milli olana açılarak, andımıza sahip çıkarak yükselen halk hareketini sandığa yansıtalım.

 

Kamu çıkarını özel çıkardan üstün gören, halka hizmet ruhuyla dolup taşan Atatürk’ün halkçı belediyelerini hep birlikte kuralım.

 

 

Editör: TE Bilişim