İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım “Siyasi partiler, sendikalar, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri olarak el ele verelim ve Bor Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine karşı haklı mücadelemizi başarıya ulaştıralım. dedi.

 

İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Z. Cem Yıldırım yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi.

 

 

“BİRLİK ve BERABERLİK ÖLÜMDEN BAŞKA HER ŞEYİ YENER”

                                                                                        (M. Kemal Atatürk)

 

 

 

Bugün işçi sınıfımızın büyük mücadeleler sonucunda elde ettiği kazanımların birçoğunu kaybetmiş durumdayız. Örgütlü bir sınıf olmaktan, köleler topluluğu bir yığın olmaya doğru sürükleniyoruz. Özellikle 1980’den sonra art arda iktidara gelen tüm IMF’ci, özelleştirmeci ve taşeronlaştırma yanlısı iktidarların haklarımızı gasp etme girişimlerini maalesef durduramadık.

 

Bu süreçte, sendikalarımız ağır baskı ve saldırılar karşısında, önemli bir güç ve etkinlik kaybına uğradı. ABD'nin kumanda ettiği iktidarlar, sadece emekçileri ezmedi. Aynı zamanda, ülkemizi parçalanmaya, ortaçağı hortlatarak Cumhuriyetimizi yıkıma sürükledi.

 

Emperyalizmin parçalama ve yıkım saldırısı, işçi sınıfını köleleştirme ve sendikaları bitirmekle birlikte yürütülmektedir. Şimdi de ABD, dayattığı bölünme anayasasıyla bütün bu saldırıları resmileştirme ve anayasal bir zırha kavuşturma girişimi içindedir.

 

Şayet başarırlarsa, sonuç, Türkiye için bölünme ve kardeş kavgasıdır. Bu ortamda işçi sınıfımızın yerini de, sadakaya muhtaç müritler, köleler topluluğu alacaktır. Bu gidişe seyirci kalmamak, dur demek gerekiyor;

 

Bu gidişe dur diyecek kuvvet, başta işçi sınıfı olmak üzere, tüm emekçiler ile Cumhuriyet güçlerinin birliği ve mücadelesidir. Bugünkü süreçte, işçi sınıfının acil talepleri olan şu konularda ortak mücadele yürütmeliyiz;

 

·       Kıdem tazminatı hakkına dokunulamaz!

 

·       Taşeronlaşma, kiralık işçi uygulamaları ve kiralık işçi büroları kabul edilemez.

 

·       Sendikasız, sigortasız çalışmaya son verilmelidir!

 

·       Adeta kölelik düzeniyle eşdeğer “4 – C” ve benzeri uygulamalar kaldırılmalıdır!

 

·       İşsizlik fonu, işçinindir! Torba Yasa ile İşsizlik Fonu'nun yağma edilmesi durdurulmalıdır. İktidarın, sendikalara saldırısına ve sendika üyelerinin yandaş sendikalara geçmeye zorlanmasına karşı tavır alınmalıdır.

 

·       Bölgesel asgari ücret kabul edilemez.

 

·       Emek düşmanı, bölücü ve gerici “yeni anayasa”ya geçit verilmemelidir. ABD’nin bölünme anayasası girişimi durdurulursa ancak, Türkiye’nin ihtiyacı olan emekten yana, milli ve halkçı bir hükümet kuruluşunun yolu açılacaktır.

 

·       1980 den sonra başlayan ve o tarihten bu yana işbaşına şu veya bu şekilde gelen her iktidarın altına imza attığı özelleştirmelere son verilmelidir. Bor Şeker Fabrikasının bu sene içinde özelleştirileceği ve sonrasında da kapatılacağı iddia edilmektedir. Bu durumda fabrikada müdüründen memuruna, daimi ve geçici işçi olarak toplam 900 küsur çalışan ile fabrikaya şeker pancarı veren yaklaşık 3700 aile açıkta kalacaktır. Elma, patates ve lahananın bu seneki durumu göz önüne alındığında meydana gelebilecek yıkımı tahmin edebiliyor musunuz?

 

İşçi Partisi, Ulusal Kanal ve Aydınlık Gazetesi olarak sendikalarımızın bağımsızlık ve emek mücadelesini sonuna kadar destekliyoruz ve bu mücadelelerinde her zaman yanlarında olacağız.

 

Ülkemizin ve emekçinin temel sorunları karşısında işçi ve kamu sendikaları hep birlikte ve aynı anda tavır alalım.

 

 “Birlik ve Beraberlik ölümden başka her şeyi yener ” diyen Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı gibi siyasi partiler, sendikalar, meslek örgütleri ve demokratik kitle örgütleri olarak el ele verelim ve Bor Şeker Fabrikasının özelleştirilmesine karşı haklı mücadelemizi başarıya ulaştıralım.

  

İP NİĞDE İL YÖNETİM KURULU ADINA İL BAŞKANI Z.CEM YILDIRIM



 

Editör: TE Bilişim