İP Niğde İl Başkanı Z.Cem Yıldırım’ın yazılı basın açıklamasını sunuyoruz.

 

Devrim şehitlerimiz Mustafa Fehmi Kubilay, Bekçi Hasan ve Bekçi Şevki’yi şehit edilişlerinin 82. yıldönümünde saygıyla anıyoruz. 23 Aralık 1930’da Menemen’de ayaklanan gericiler tarafından şehit edilen Kubilay, Atatürk Devrimi’nin en önemli sembollerindendir. Kubilay demek, gericilik karşısında gerekirse başını vermek ama eğilmemek demektir. Kubilay, irticanın karşısındaki devrimci iradenin temsilcisidir.


           Atatürk Devrimi ile saltanatlarına son verilen irtica, Kubilay’ımızın şehit edilişinin 80. yılında iktidar koltuklarında oturmaya devam etmektedir. Nakşibendi müridi Derviş Mehmet’in torunları, Cumhuriyet’i yıkma eylemlerini sürdürüyorlar. 1930’da arkalarında İngiliz emperyalizmi vardı. Bugün de ABD emperyalizminin görevlisi olarak çalışmaktadırlar. Tarihimizin tunç kanunudur. Gericiliğin arkasında her zaman emperyalizm vardır, batı vardır. Bu gerçek de göstermektedir ki, Atatürk Devrimi’nde olduğu gibi laikliği sağlamanın tek yolu bağımsızlığımızı kazanmaktır. Ancak ABD boyunduruğundan ve AB kapısından kurtulmuş bir Türkiye laik olabilir.


Şehit edilişlerinin 82. yıldönümünde Menemen Yıldıztepe’de bir kez daha onlara söz vereceğiz. Biz Atatürk devrimcileri, Türkiye’nin yurtseverleri, gericiliğin karşısında tıpkı onlar gibi eğilmeyeceğiz. Tam tersine irticayı hükümetten indirecek ve gerçekten laik ve Atatürk devrimcisi iktidarı kuracağız.

 

Editör: TE Bilişim