CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanlığına yönelttiği sözlü soru önergesinde Altunhisar ilçesine bağıl Yeşilyurt köyündeki tarihi değerlerin turizme kazandırılması yönünde bir çalışma olup olmadığını sordu. Bakan Numan Kurtulmuş ise bir talep olursa bakanlık olarak değerlendirme yapabileceklerini söyledi.
 
CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş tarafından yanıtlanması istemiyle yönelttiği soru önergesinde, Yeşilyurt köyündeki tarihi değerlere dikkat çekti. Kale, kral mezarları, tapınak, manastır, yeraltı şehri, yeraltı yerleşmeleri, değirmen eve mağaraları ile önemli bir tarihi değere sahip olan Yeşilyurt’un gerekli çalışmalar yapılmadığı için, buradaki eserlerin değer bulmadığına dikkat çeken Gürer, “Kral mezarları olarak tanımlanan Kisle bölgesinde yer alan alanın Arkeopark olarak düzenlenmesi, bilimsel inceleme ve araştırma yapılması, koruma altına alınması düşünülmekte midir? Rahibeler evi olarak tanımlanan ve duvarlarında freskler yer alan ancak yağmalanan alan çevresinde de yer altında yerleşmelerin varlığı ifade edilmektedir. Bu bölgede bilimsel bir araştırma ve inceleme düşünülmekte midir?” şeklindeki soruların yanıtlanmasını istedi.
 
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş ise Meclis Genel Kurulu’nda sözlü olarak verdiği yanıtta, söz konusu alanda bakanlıklarının yürüttüğü bir çalışmanın olmadığını bildirdi.
 
Bakan Kurtulmuş, “ Üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenlerin söz konusu bölgeyle ilgili kazı ve araştırma talepleri olduğu takdirde Bakanlığımızca gerekli değerlendirmeler yapılacaktır. Arkeoloji, sanat tarihi veya antropoloji dallarında bir üniversite veya yüksekokulun öğretim üyesi ya da bu konuyla ilgili bir bilimsel kuruluşun mensubu olan bilim adamlarınca bölgede bilimsel yüzey araştırması ya da kazı talebinde bulunulması durumunda bakanlığımızca gerekli değerlendirmeler yapılmaktadır” ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim