Niğde Belediyesi Meclis salonunda düzenlenen Ak Parti Niğde il Yerel Yönetimler toplantısına, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ak Parti İl Başkanı Yaşar Ataç, İl Genel Meclis Başkanı Nuri Ayduğan, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, AKP Gençlik Kolları Başkanı Fatih Emre Esen ve AKP'li belediye başkanları katıldı. 
Ak Parti il Başkanı Yaşar Ataç’ın katılımcılara teşekkür konuşmasıyla başlayan toplantının basına açık bölümünde Ak Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, belediyeleri ilgilendiren yasa tasarıları hakkında açıklamalarda bulundu. 
Ak Parti  Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkanlığı 4. Bölge sorumlusu, AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu; “Yıllardır borç sarmalıyla katlana katlana büyüyerek belediyelerimizi yerel yöneticilerimizi iş yapamaz vaziyete getiren ve belimizi büken, icraat yapma noktasında çok büyük sıkıntılara gark eden büyük borçlarımızın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yapılandırılacağı dönemi hep birlikte yaşayacağız. Alt komisyon çalışmalarını tamamladı. Plan bütçe komisyonu yakın bir tarihte çalışmalarını başlatacak ve sonrasında da genel kurula gelecek. Önümüzde ki en önemli görüşeceğimiz gündem maddelerinden bir tanesi, tüm kamu kurumlarının alacak ve borçlarını düzenleyen yeniden yapılandırma yasası olacak. Belediyelerimizi işin içinden çıkılmaz hale getiren ve ödenemeyen boyutlara getiren hizmet yapmamızın önünde en büyük engel olan bu sıkıntılarımızda ortadan kaldıracak bir hükümde belediyelerimiz için gelecek. Gerek SGK, gerek vergi ve değişik kamu kuruluşlarına olan borçlarımızın yapılandırılmasına yönelik bir taslak kanun tasarısında var. Özellikle küçük belediyelerimizin borçlarının yanı sıra personel yığılmaları nedeniyle yıllardır popülizm adına doldurulmuş olmasından dolayı gelirleri kesintisiz alsa dahi personel giderlerini karşılayamayan belediyelerimiz var. Bunun yanı sıra il özel idarelerinde de bir personel yığılması var. Personel yoğunluğu yaşayan kurumlar varken, personel ihtiyacı duyan kurumlarımızda var. Getireceğimiz yeni düzenleme ile belediyelerimizin ihtiyaç fazlası personelini diğer kurumlara özlük haklarıyla birlikte iş kolları da korunmak suretiyle değerlendirerek belediyelerdeki personel fazlalığını da ortadan kaldıracağız” şeklinde konuştu. 
AKP Genel Merkezi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu “Nüfusu 5 bin ile 10 bin arası belediyelerde gerçekten çok ciddi bir haksızlık, ciddi bir uçurum oluşmuştu. Örnek verecek olursak nüfusu 5 bin olan bir belediye denkleştirme ödeneği adı altında 17-13 lira para alabilirken, nüfusu 5 bin bir olan bir belediye bir kişi farkla 100 milyar civarında fazla para alıyordu. Denkleştirme adı altında ki bu adaletsizliği giderecek bir çalışmamız olduğunu ifade etmek isterim. Arada uçurumlar olmayan kademelendirilmiş biz sisteme geçeceğiz. Diğer yandan 2011 yılında da BELDES’ten gelecek projelere de belediyelerimiz kavuşacak. 2011 yılı bütçesine bu anlamda 400 trilyonluk bir kaynak aktarıldığını belirtmek isterim” dedi. 
Hizmetin siyasi anlamda insana en yakın yeri yerel yönetim mensuplarıdır diyen AKP Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, “Gerçekten büyük fedakarlıklar göstererek görev yapmakta olan Belediye Başkanlarımızı ve teşkilat mensubu arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum” şeklinde konuştu.
 

Editör: TE Bilişim