BTP Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, yeraltı kaynaklarının milletin malı olduğunu ve devlet-millet ortaklığıyla işletilmesi gerektiğini vurguladı.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye ekonomisinin genel sorunlarını ve bu sorunların çözüm yollarını anlattı. Mevcut maliye anlayışıyla borçlardan kurtulmanın ve milletin rahat bir nefes almasının mümkün olmadığını söyleyen Prof. Dr. Baş, şöyle konuştu: “Bu adamlar sanayiden bahsediyorlar, bizim ihracatımız şu kadar oldu diyorlar. İhracatın yüzde 80’inin ithal mamullerden yapıldığı görüyoruz. Onun için bu arkadaşlarımızın maliye yöntemiyle ne borçlarımızdan kurtulabiliriz, ne de milletimiz rahat bir nefes alabilir. Her yıl öncekinden daha kötü olacak. Önce küçük esnaf iflas ediyordu, şimdi büyük iş adamları iflas ediyor. Bu iflaslardan kurtulmanın tek yolu var milli bir model olan Milli Ekonomi Modeli ve Bağımsız Türkiye Partisi’nin iktisadi anlayışını hayata geçirilmesi lazımdır.”

Borçların faizini bile ödeyemiyorlar

Ekonominin iyiye gittiğini iddia edenlere peki borçlar neden ödenmiyor” diye soran Prof. Dr. Haydar Baş, Türkiye’nin borçlarının faizini bile ödeyemez hale getirildiğini söyledi. Prof. Dr. Baş, şöyle konuştu: “Faiz dışı fazlayla beraber verilen faiz borçlarıydı. Yani borcu veremiyorlardı, ama borcun fazini ödeyerek bir yıl ya da iki yıl erteliyorlardı. Şimdi o hale geldi ki faiz borçlarını da veremiyorlar. Ekonomi çok iyi gidiyor tabii. (!) Ekonomi çok iyi gittiği için borçları ödeyemiyoruz. Şimdi gülelim ağlanacak halimize.”

Tüm kaynakları millet işletmeli

Türkiye’nin kıyamete kadar yetecek kaynağının bulunduğunu söyleyen Prof. Dr. Haydar Baş, bu kaynakların milletin malı olduğunu söyledi. BTP Genel Başkanı, şunları söyledi: “Dünyadaki bor madeni rezervinin yüzde 70’i Türkiye’de. Eğer bordaki hidrojen atomunu aktif hale getirirseniz, yani benzin gibi bir yakıt haline gerirseniz kıyamet sabahına kadar otomotiv sanayiiinde kullanılacak enerji elde edebilirsin. Ama at sahibine göre kişner... Bu topraklar üzerinde hesabı olanlar onun fabrikasını, sanayisini hazırladı. Şimdi bölüp parçaladıp bunları ele geçirmeye çalışıyorlar. Haydar Hoca da konuştuğu zaman hemen fitne çıkarıyorlar.

Yeraltı kaynakları milletin malıdır. Millet ve devlet ortaklığıyla bunların işletilmesi lazım. Türkiye’nin kaynaklarının sahibi sensin, devlet ise senin sözcündür. Altın mı var sen işleteceksin. Ama sermeyen yoksa devlet sana faizsiz kredi verecek. O faizsiz krediyle o şirkete ortak olacaksın. Bu şekilde devlet ve millet ortaklığıyla beraber o yeraltı kaynakları işletilecek.”

Editör: TE Bilişim