Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Aşağı Kayabaşı mahallesi Bor yolu üzerinde yeni yerleşim alanlarında yapılan alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

 

Niğde merkez nüfusunun her geçen yıl arttığını belirten Başkan Akdoğan, buna bağlı olarak yerleşim alanlarının da arttığını söyledi.

 

Başkan Akdoğan; “Yeni kurulan yerleşim alanlarının hem içme suyu hem de kanalizasyon konusunda ki hizmetlerinin karşılanması yönünde çalışmalarımız devam ediyor. Bunlardan biride Aşağı Kayabaşı Mahallesinin Bor Yolu üzerinde ki bölümü. Burası şu anda en hızlı gelişen ve en yoğun bir inşaatın olduğu bir bölge şuanda burada yaklaşık başlamış olan 40 tane ayrı bir inşaat var ama bir başlayacak olanda 40’a yakın bir inşaat daha burada mevcut. Bu inşaatların her biri en az 30 tane konuttan oluşuyor. Dolayısıyla şuanda burada devam eden bin 200 tane konut inşaatı var. Buranın altyapısını hazır hale getirmek için bir çalışma başlattık. Bundan sonraki süreçte de buranın altyapısını tamamladıktan sonrada eskisiyle beraber 3 bin tane konutun olacağı bu bölgenin bu konutların yapımı ikmal edildikten sonrada üst yapısıyla ilgili hem asfaltlama hem bordür hem aydınlatma çalışmasını gerçekleştirmiş olacağız. Burası son derece gelişmiş bir mahalle haline gelmiş olacak. Burada 2 yılın sonunda 10 bin veya 12 bin nüfus ikamet etmiş olacak. Yine bu bölgede bir tane okul inşaatı devam ediyor. Yine bahar aylarıyla beraber burada bir cami inşaatımız başlayacak. Bahar aylarıyla beraber 2 tane park inşasına başlayacağız. Dolayısıyla burası tamamen 2011 de başlayıp 2012 de tamamlanarak 2 veya 3 yıl içerisinde kurulmuş olan yeni bir mahalle olacak. Buda ilimizde inşaat sektörünün ve konuta olan talebin ne kadar yoğun olduğunu gösteriyor. Hakikaten son birkaç yıldır Niğde’mizde konut sektöründe hem hızlı bir yapılanma hem de hızlı bir talep oluştu. Buda ilimiz merkezine çevre köy ve kasabalardan olan göçün yoğun bir şekilde yaşandığını gösteriyor. İlimizin nüfusu 2009 da 5 bin civarında arttı. 2010 da 5 bin civarında arttı ve 2 yılda ilimizin nüfusu 10 bin civarında artmış oldu. Sanırım 2011 yılında ki nüfus artışı ile  resmi olarak nüfusun 115 bin civarında olacağını bekliyoruz. Bunun yanında üniversitemiz öğrenci sayısının 2 bin 500 civarında 2011-2012 öğretim yılında arttığını öngörürsek 2011 yılının Ağustos ayından sonra Niğde’mizde konut sektöründe bir daralma olduğunu kiralık konutların zor bulunduğunu biliyoruz. 300 tane TOKİ konutlarının devreye girmesiyle 11. ayda müteahhitlik sektörünün hizmete aldığı konutlarla beraber şuanda bir rahatlama oldu ama sanırım önümüzdeki yıl üniversitemize kurulacak iki tane fakülteyle beraber yine öğrenci sayımızın birkaç bin daha artacağını düşünürsek yine konuta ihtiyaç olacaktır. Tabi hemen bu çerçevede TOKİ’nin yine Hıdırlık mevkiinde bitireceği bir 550 konut daha Niğde’mizde devreye girecek. Dolayısıyla 2012 de ve 2013 de Niğde’mizde konuta ne kadar talep olursa olsun Niğde’mizde bir sıkışıklığın yaşanmayacağını düşünüyor ve hesaplıyoruz. Belediye olarak yeni kurulan yerleşim alanlarının alt yapı çalışmalarına devam ediyoruz. İnşaat alanları tamamlandıktan sonrada belediyenin sorumluluk alanı içerisinde üst yapı çalışmalarını da gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim