Niğde Belediyesinde yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı.

 

Meclis toplantısında konuşan Başkan Akdoğan, “Belediye meclisimizin ilk toplantısının Niğde'mize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Belediye Başkanı Akdoğan; “Meclisimizde doğru kararları almayı Cenab-ı Hak bizlere nasip etsin. Bu mecliste alacağımız kararlarla Niğde'mizin gelişmesine güzelleşmesine katkı sağlamasını diliyorum” diye konuştu.

 

Meclis başkan vekilleri ve komisyon seçimleri yapıldı

 

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın  konuşmasının ardından gündem maddelerine geçilerek, meclis başkan vekilleri ve komisyonları için seçim yapıldı.

 

Yapılan seçimlerle, Meclis Birinci Başkan Vekilliğine Bekir Peker, İkinci Başkan Vekilliğine Aslan Gezici, Divan Katibi Asil Üyeliğine Ümmügülsüm Özdemir ve Öznur Akbulut Yedek Üyeliğe de Murat Demir ve Ali Erdoğan seçildi.

 

Encümen üyeliğine Ahmet Taciroğlu, Yakup Yerlikaya ve Mustafa Karaca seçildiği mecliste, Plan ve Bütçe Komisyonuna Aslan Gezici, Rıfat Özkan, Muammer Ataç, Süleyman Arısoy, İmar Komisyonu üyeliğine Orhan Özbek, Ali Erdoğan, Nevzat Baloğlu, Yakup Yavaşcan seçildi.

 

Mecliste, Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği üyeliğine Yakup Yerlikaya, Muammer Ataç asil üye, Bekir Peker'de yedek üye olarak seçildi. Çevre Sağlık Spor Eğitim ve Kültür Komisyonuna Yakup Yerlikaya, Harun Dikici, Murat Demir ve Rıfkı Urlu, Kadın Erkek Eşitlik Komisyonuna Ümmügülsüm Özdemir, Öznur Akbulut, Orhan Özbek, Emin Alper Öztürk seçilirken, Tarihi Kentler Birliği Komisyonuna Bekir Peker asil üye, Murat Demir' de yedek üye olarak seçildi.

 

Komisyon üyeliği seçimlerinin ardından konuşan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, komisyonlar için yapılan üye seçimlerinin bir yıllık olduğunu hatırlattı.

 

Meclis, 2013 yılı Faaliyet Raporu ile Denetleme Komisyonu Raporu’nun görüşülmesi ile sona erdi.

 

Niğde Belediye Meclisi, 16 AK Parti 10 MHP  ve 5 CHP  olmak üzere 31 üyeden oluşuyor.

 

Niğde Belediyesi Meclis Üyeleri isimleri şu şekilde oluşuyor;

AK Parti Meclis Üyeleri : Harun Dikici, Orhan Özbek, İdris Bayram, Nevzat Baloğlu, Rıfat Özkan,  Ahmet Taciroğlu, Hamdi Aruk, Yakup Yerlikaya, Aslan Gezici, Ümmügülsüm Özdemir, Mustafa Karaca, Ali Erdoğan, Muammer Ataç, Öznur Akbulut, Murat Demir, Bekir Peker.

 

MHP Meclis Üyeleri : Asım Abay, Mehmet Tamer Anık, Rıfkı Urlu, Ziya Öztürk, Süleyman Arısoy, Aytekin Oral, Emin Alper Öztürk, Murat Soyak, Muharrem Erdoğan, Yakup Yavaşcan.

 

CHP Meclis Üyeleri : Mahir Kızıltan, Bünyamin Kıvrakdal, Ali Şafak, Caner Gürbüz, Fatih Doğan.

 



Editör: TE Bilişim