AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor ilçesine hepsi de nitelikli 75 yataklı ancak 100 yataklı olarak dönüştürülebilecek projeye sahip olan Bor Devlet Hastanesi İnşaatı ve altyapı ve çevre düzenlemesi işinin ihale tarihinin kesinleşerek bütçesinin Kalkınma Bakanlığından onaylandığını ve parasının Maliye Bakanlığından ayrıldığını açıkladı. Kavaklıoğlu inşaat ihalesinin 14 Nisan 2014 tarihinde gerçekleşeceğini belirtti.


Yeni Bor Devlet Hastanesi yapılması işinin, Kalkınma Bakanlığından yatırım programına alınarak onaylanan ve Maliye Bakanlığından bütçesi ayrılarak ihale edilmesi için Sağlık Bakanlığı ve TOKİ tarafından ilan edilen bir proje olduğunu vurgulayan AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Bor Devlet Hastanesinin ödeneği kendine ait olduğunu ve hiçbir yere aktarılmadığını, ihalesinin tarihinde yapılacağını duyurdu.

Bütçenin başka projeye aktarılması söz konusu değil

Kavaklıoğlu açıklamasını “5018 sayılı yasa ile ihale tarihi kesinleşen bir yatırımın parasının başka bir projeye aktarılması mümkün değildir. Parası ayrılmamış yer ihaleye çıkmayacağı gibi ihale edilen projenin bütçesi başka projeye aktarılamaz. Yani basına ve kamuoyuna yansıyan Bor Devlet Hastanesi’ne ayrılan paranın Eleşkirt Devlet Hastanesine aktarılması diye bir durumun olması mümkün değildir. Bütçe sabittir. Ağrı Eleşkirt Devlet Hastanesi yapım ihalesi 25 Eylül 2013 tarihinde gerçekleşmiştir. Kaldı ki Eleşkirt’e yapılan 30 yataklı bir hastanedir” diye sürdürdü.

Kavaklıoğlu açıklamasının devamında şunları söyledi: “Hepsi de nitelikli 75 yataklı olarak projelendirilen ama 100 yataklı olarak yapılması planlanan hastanenin mevcut Bor Devlet Hastanesinden ayrı bir yerde 17.000 metrekare üzerinde yapılması planlanmaktadır. Hasta odaları bir ve iki odalı olacak şekilde inşa edilecek. Hastanede merkezi ameliyathane ve yoğun bakım üniteleri de bulunacak. Hastanenin Bor İlçesinin ihtiyaçlarına uzun yıllar boyunca cevap verebilmesi için hasta yatak kapasitesinin 150 yatağa kadar çıkarılması mümkün olabilecek, yeni hastane ile birlikte poliklinik sayılarında ve uzman hekim sayısında da artışa gidilecek, en az 500 metrekare üzerine konumlandırılmış yeni bir acil serviste hizmete girecektir. Memleketimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum”.

 



Editör: TE Bilişim