Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde’de modern tekniklerle üretim yapan meyve bahçelerini gezmeye başladı. Ajandalarında tarım sektörünün özel bir yeri olduğunu her fırsatta ifade eden vekiller, tarımı modernleştirmek, yeni ürünlere teşvik ve tarımsal istihdamı artırmak konusunda çaba sarf edeceklerini kaydettiler.
Tarım sektörüne özel önem
Vekillerin ilk durağında Bor ilçesi Bahçeli kasabasındaki bir tarım tesisi vardı. Ercanlar Tarım Tesisleri ve soğuk hava deposu gezisinde Niğde arazilerinin tarım alanları ve meyve bahçeleri oluşturmaya ne kadar uygun olduğunu bir kez daha gördüklerini kaydeden Kavaklıoğlu, yapılan üretim tekniklerinin yerli üreticilere de tanıtılması için özel bir çaba içinde olacaklarını ifade ederken Selvi de yeni yatırımcıları bu gibi yatırımlar yapmaya teşvik etmek için çalışmalarda bulunacaklarını belirtti. Vekiller tarım sektörü konusuna tarımsal üretimi geliştirmek ile modern hale getirmek ve tarımsal istihdamı artırmak suretiyle il genelindeki işsizliği azaltmak konusunda özel bir ajandaları olduğunu ifade ettiler.
“Tarımsal istihdam işsizliği azaltacaktır”
Tarım sektörünün büyümesi ve Niğde ekonomisindeki ağırlığını artırmasına büyük önem verdiklerini belirten Alpaslan Kavaklıoğlu, çiftçilerin arazilerden yıl boyu yararlanmasının önemine dikkat çekti ve ürün alternatiflerinin geliştirilmesi için de girişimleri olacağını kaydetti. Niğde’de işsizliğin azaltılmasında tarımsal istihdamın geliştirilmesinin büyük katkıları olacağına dair düşüncelerinin bu gibi yatırımları gördükçe pekiştiğini ifade eden Kavaklıoğlu, Niğde’ye gelen yatırımcıların yatırımlardan oldukça yüksek verim aldıklarına dikkat çekerek yatırımcıları bu gibi tesisler kurmaları için Niğde’ye davet etti.
Ömer Selvi ise, Niğde’ye yatırım yapanlara teşekkür ederek kendilerine ellerinden gelen desteği vermekten geri durmayacaklarını ve yeni yatırımlara teşvik etmek için özel bir çaba içinde olacaklarını ifade etti. Bu gibi tesislerin sayısı az olsa da Niğde’de çiftçileri modern tarımla tanıştırdıklarını ve yılda binlerce kişiye istihdam sağladıklarını kaydeden Selvi, vekil olarak bir amaçlarının da bu yapılan modern tarımı çiftçilere tanıtmak ve yaymak olduğunu söyledi.
Yatırımcı vekil ilgisinden memnun
Ercanlar Tarım işletmecisi Fazıl Ercan ise vekillerin ilgisinden oldukça memnundu. Ercan vekillerin bu ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini ve daha başka yatırımlar için teşvik ettiğini belirterek yöneticilerden gördükleri ilginin kendileri için çok anlamlı olduğunu vurguladı. Niğde’ye ilk geldiklerinde böyle kuru bir araziye tarım bahçesi yatırımının olmayacağını söyleyenlerin şimdi kendilerini takdir ettiğini kaydeden Ercan, yatırımlarını genişleteceklerini sözlerine ekledi.
Vekillerin ziyaretlerinde Fazıl Ercan ve aile bireylerinin yanı sıra Niğde İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tahir Erdem de bilgilendirmelerde bulunurken inceleme gezisine vekillerin danışmanlarıyla Ercanlar Tarım yapı denetimcisi Oktay Gündoğdu da eşlik etti.


Editör: TE Bilişim