AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, ilimize yakında 4 adet yeni ambulans kazandırılacağı müjdesi verdi. TBMM Kulisinde Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüşen Vekiller, Bakan’ı ilimizde yeni kurulacak 112 istasyonları ve ihtiyaç durumu ile ilgili bilgilendirmesinin ardından gelen talimat üzerine ilimize 4 adet yeni ve fiziksel donanımlar açısından zenginleştirilmiş ambulans gönderilmesi sağlandı.


Yakında kurulması planlanan yeni 112 istasyonlarının ve diğer sağlık kuruluşlarının ihtiyaçlarıyla ilgili İl Sağlık Müdürlüğünce ambulans taleplerine ilişkin Bakanlığa gönderilen yazıya atfen Bakan Akdağ ile ihtiyaçların karşılanması için görüşen Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Bakan’ın gece yarısı talimatıyla 4 adet yeni ambulansa kavuştuklarını kaydetti. Yakında kendilerinin de katılımıyla açılışı gerçekleşecek olan 112 istasyonlarının önemine dikkat çeken Vekiller, ambulans ve kadro tahsisi ile önemli merkezlerde sağlık açısından iyi bir duruma kavuşulacağını ifade ettiler.

Vekiller: “Sağlıkta daha verimli hizmetler hedefliyoruz”

Alpaslan Kavaklıoğlu yaptığı açıklamada sağlık konusunda ilimizin daha iyi imkânlara kavuşması için çok hassas olduklarını belirterek sürekli üst düzey girişimlerle ilimizdeki sağlık kuruluşlarının daha iyi hizmet verecek konuma gelmeleri gayretinde olacaklarını ifade etti. Kavaklıoğlu, “Köy ve kasaba ziyaretlerimizde gittiğimiz her yerde sağlık konusunda istekler oldu. Kurulacak olan 112 sağlık istasyonları belde ve köylerimiz için çok önemli ihtiyaçlar. Biz de ambulans ve doktor tahsisi için Bakanlık nezdinde girişimlerde bulunduk. Yakında istasyonlarımızın açılışını yapacak ve insanlarımızın sağlık alanında daha verimli hizmetler alması sağlanacaktır” dedi.

Ömer Selvi ise ilimizde sağlık açısından güzel gelişmeler olmaya başladığını ifade ederek “Vatandaşlarımız tarafından köy ve ilçe ziyaretlerimizde bize iletilen istekleri bir bir dikkate almaya başladık. TBMM’de Sağlık Bakanımızla yaptığımız görüşmede kendisinin ilgisinden oldukça memnun olduk ve ilettiğimiz ambulans taleplerine anında yanıt verdi. Bu 4 yeni ambulans bizim sağlıkta başlattığımız çabaların ilk sonuçları. Devamının geleceğinden hemşerilerimiz emin olabilir” diye konuştu.

Çiftlik çocuk doktoruna kavuşuyor

Öte yandan vekillerin Çiftlik Devlet Hastanesi için sürdürdükleri hizmet kalitesini ve verimliliğini artırma çalışmaları da devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çiftlik ilçesinde uzun süredir ihtiyaç duyulan çocuk doktoru kadro tahsisi de açıldı. Vekillerin girişimiyle açılan kadroya atanacak çocuk doktoru ile bölge insanının önemli bir ihtiyacı da giderilmiş olacak. Ayrıca hastanenin fiziksel olarak genişletilmesi için de çalışmaların sürdüğü bildirildi.


 

Editör: TE Bilişim