AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin ilçe ve beldeleri kapsayan bayramlaşma ziyaretleri devam ediyor. Vekiller, kendilerine eşlik eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Kirazcı ile parti yönetiminden Abdulkadir Şimşek ve Selami Bal ile birlikte Yıldıztepe, Çiftlik, Altunhisar ve Yeşilyurt’a bayramlaşma ziyaretleri gerçekleştirdiler. Bayramlaşma programlarında bölgenin sorunları hakkında da bilgi alan vekiller, son günlerde soğuk giden havalar nedeniyle yaygın olarak görülmeye başlayan patates tarlalarındaki don sorunuyla ilgili de devreye girdiler ve sorunun giderilmesi için ilk adımların atılmasını sağladılar.


Vatandaş sorunlarını anlattı

Gittikleri her yerde oldukça yoğun ilgi gören AK Partilileri ziyaret ettikleri ilçelerde parti yöneticileri, İl Genel Meclisi Üyeleri, bazı belde belediye başkanları ile muhtarlar ve vatandaşlar karşıladı. Vekiller bayramlaşma programlarından önce Yıldıztepe Kasabasında, belde belediye başkanı Mehmet Aslan’ın kızının düğününe katıldılar, düğün sofrasında yemek yediler. Ardından Çiftlik ilçesine geçtiler.

Çiftlik Öğretmenevi toplantı salonunda gerçekleşen bayramlaşma programına çok sayıda teşkilat mensubunun yanı sıra Çiftlikliler oldukça yoğun ilgi gösterdi. Burada vatandaşların bayramlarını kutlayan milletvekilleri, bölgenin sorunları hakkında da bilgi aldılar. İlçede patates tarımı yapan çok sayıda kişinin tarımsal sulamadan kaynaklanan elektrik borçları bulunduğunu bildiren vatandaşlar, milletvekillerinden borçların ertelenmesini talep ettiler. Kavaklıoğlu ve Selvi de ilçe halkının yaşadığı sorunların çözümü için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini söylediler.

Çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için devreye girdiler

Milletvekilleri, Çiftlik ziyaretlerinde son günlerdeki soğuk giden havalar nedeniyle yaygın olarak görülmeye başlayan patates tarlalarındaki don sorunuyla ilgili de devreye girdiler. Niğde Valisi ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü ile görüşen vekiller, sorunun giderilmesi için öncelikle bir inceleme ekibinin bölgeye gelerek tespitlerde bulunmasını istediler. Bu sorunu bundan böyle hem yerel yönetimler anlamında hem de Ankara’daki çalışmalarında yakından takip edeceklerini belirten Kavaklıoğlu ve Selvi, çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi ve çiftçinin emeğinin yok olmaması için ellerinden geleni yapacaklarını vurguladılar.

Vekillerin sonraki durağı ise Altunhisar ilçesiydi. Altunhisar’da önce teşkilatları ile bayramlaşan heyet, daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyaretleri yaptılar. Altunhisar Ziraat Odasına da uğramayı ihmal etmeyen Vekiller, ardından Yeşilyurt Kasabasına geçerek düğünlere katıldılar ve esnaf ziyaretleri yaparak programlarını tamamladılar. 














Editör: TE Bilişim