25. Dönem Niğde Milletvekili Vedat Bayram'ında olduğu TBMM 25. Dönem MHP milletvekillerinden 12’si Genel Merkez’e mahkeme kararını beklemeden olağanüstü kurultay kararı alınması çağrısı yaptı.

Haber: Selim GÖKEL

Vedat Bayram (Niğde),  Prof. Mustafa Sait Gönen (Konya), Yavuz Temizer (Elazığ),, Prof. Recep Çetin (Balıkesir), İbrahim Kürşat Tuna (Çanakkale), Dr. Karabey Kadri Karaoğlu (Bayburt), Turan Yaldır (Aksaray), Mustafa Canlı (Gümüşhane), Dr. Uygar Suphi Aktan (İstanbul), Dr. Aslan Savaşan (İzmir), Durmuş Yalçın (Karabük), Ali Kilci (Kayseri) tarafından yapılan “Çözülüşe sürükleniyoruz” başlıklı açıklamada Ülkücü hareketin geleceğinin mahkemede değil kurultay salonunda belirlenmesi istendi.


İstanbul'da buluşan 25. Dönem MHP Milletvekilleri bir açıklama yaptı. 25. Dönem MHP Milletvekilleri açıklamasında  özetle şöyle denildi: MHP’de 1 Kasım süreci ve sonrasındaki gelişmeler, il ve ilçe teşkilatlarının kapatılmasıyla birlikte yeni bir aşamaya gelmiştir. Meşru haklarını kullanarak hukuki ve vicdani temelde irade beyan eden ve kurultay çağrısında bulunan ülküdaşlarımızın siyasi lince maruz bırakılmaları ülkücü ahlaka da ülküdaşlık hukukuna da aykırıdır, kabul edilemez. MHP teşkilatlarının kapatılması, hiçbir gerekçeyle meşru görülemez".

ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMA... GEMİLERİ YAKTILAR

Açıklamanın devamında; "1 Kasım sonuçlarına tahammül edebilenlerin, hatta bunun bir başarı olduğunu söyleyenlerin kendi delegelerine ve teşkilatlarına tahammül edemeyişleri manidardır. 4 ayda yaklaşık 2,5 milyon seçmenini kaybederken istişare ve meşveret müessesesini çalıştırmayıp, bölücülerin bile gerisinde kalmayı içlerine sindirebilenler, şimdi bütün hınçlarını sadece irade beyan eden ülküdaşlarımıza ve teşkilatlarımıza yöneltmişlerdir. Partimize yönelik her kumpası sessizce seyredenler, en ağır hakaretleri dahi sineye çekenler, şimdi teşkilatlarımıza kilit vurmuşlardır. Her itirazı komplo, her eleştiriyi ihanet, her değişim ve onarım talebini ajanlık olarak yaftalamakla gidilecek yol, varılacak menzil kalmamıştır. MHP’lilerin, mevcut siyasi tabloyu kabullenmelerini istemek ve beklemek gaflettir. MHP’nin geleceğine Ülkücüler karar verecektir. Ülkücülerin, iradelerini beyan etmek için kimsenin iznine veya icazetine ihtiyacı yoktur. Hangi yönde tecelli ederse etsin her Ülkücünün kararı meşru ve muteberdir. Teşkilat kapatma uygulamasına derhal son verilmelidir. Mahkeme kararı beklenmeden olağanüstü kurultay kararı genel merkez tarafından alınmalı; Ülkücü Milliyetçi Hareketin ve Türk Milletinin geleceği mahkeme salonunda değil kurultay salonunda belirlenmelidir.Bu girişimimiz parti içi iktidar mücadelesi değil, Ülkücülerin hukukunu koruma, MHP’nin geleceğini teminat altına alma ve Aziz Türk Milletinin kurtuluş ümidi olma gayretidir" 


Diğer yandan, 25. Dönem Niğde Milletvekili Vedat Bayram, Meral Akşener ile birlikte Denizli ve Uşak ziyaretlerine katıldı. 
Editör: TE Bilişim