Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin:  BölücüAnayasa girişiminin amacı, hendeklere gömülen PKK’yı kurtarmak, tarikat ve cemaatleri iktidar yapmaktır” dedi.

 Vatan Partisi yeni Anayasa konusunda Niğdelileri uyarıyor. Vatan Partisi Niğde İl Başkanlığını ziyaret eden Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin’in katılımı ile Niğde Hükümet meydanında basın açıklaması yapıldı, vatandaşlara bildiriler dağıtıldı. 

Yapılan basın açıklamasında; TBMM’de oluşturulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu bugün ilk toplantısını yapıyor. AKP bölücü ve gerici Anayasası için yıllardır başvurduğu yalanı yeniden tedavüle koymuştur. Türkiye’yi ‘12 Eylül Anayasası’ndan kurtaracağını’ söylüyor.

Hatırlanacaktır: 2010 yılındaki Anayasa referandumunda da AKP, “12 Eylül Anayasası’na Hayır!” sloganını kullanmıştı.

AKP propagandası, bir dizi yalan üzerine kuruludur.

Birinci olarak, değiştirileceği söylenen 12 Eylül Anayasası bugün gerçekte yoktur. Söz konusu Anayasa, 1990’lardan sonra mevcut Meclis tarafından tam 17 kez ve toplam olarak yüzden fazla maddesi değiştirilmiştir.

İkinci olarak gerek AKP, gerekse diğer sistem partilerinin 12 Eylül’e karşı oldukları büyük bir aldatmacadan ibarettir. O partilerin hepsi 12 Eylül’ün meşhur yüzde 10 barajı sayesinde Meclistedirler. Ve bilindiği üzere bu barajı kaldırmaya yönelik en ufak teşebbüsleri yoktur.

 

BU MECLİS YENİ ANAYASA YAPAMAZ

AKP, CHP, MHP ve HDP; “Yeni  Anayasa” için kurulan Komisyonda hep birlikte toplantılara başladılar.

Gerçekte hep birlikte Anayasa’yı ihlal suçu işlemektedirler.

Öncelikle saptamak gerekir. Bu Meclis yürürlükte olan Anayasaya göre seçilmiştir ve Milletvekilleri yürürlükte olan Anayasa üzerine yemin etmişlerdir.

Bu Meclis, Anayasada değişiklikler yapabilir, fakat yeni bir Anayasa yapamaz.O nedenle “Yeni Anayasa” girişimi, yasadışıdır.

“Yeni Anayasa” hazırlamak için kurulan Uzlaşma Komisyonu da yasadışıdır.

Yeni bir anayasa, ancak bir Kurucu Meclis tarafından yapılabilir.

 

“YENİ ANAYASA” İLE VATANIN TEMELİNE KONAN BOMBALAR

AKP yönetiminin “Yeni Anayasa” girişimi özet olarak dört maddeden oluşuyor:

1. Türk Milleti kavramını Anayasa dışına sürmek.
2. Özerklik.
3. Cemaat ve tarikatları yasallaştırarak Devrim Kanunlarını ortadan kaldırmak.
4. Başkanlık rejimi.

Bu dört maddenin dördü de,  gerçekte Türkiye’nin devlet ve ülke bütünlüğünün, millî birliğinin, Cumhuriyet Devriminin ve yurtta barışın temeline konan patlayıcılardır, canlı bombalardır.

 

BİRİNCİ CANLI BOMBA: 
MİLLETSİZ VATANDAŞLIK TANIMI

Vatandaşlık tanımından Türk Milleti çıkarıldığı zaman, Türkiye’nin milleti ve devletiyle bölünmesi talebi Anayasaya geçirilmiş olur ve Bölücü Teröre anayasal zemin verilir. Türk milletsiz bir Türkiye’de milletin parçalanmasına yönelik terör eylemleri hem hukuki, hem de ideolojik dayanak kazanır.

Zaten Türk milletinin anayasadan çıkartılması için en gayretli parti, PKK’nın

güdümündekiHDP’dir. ABD emperyalistleri de, bu dayatmanın başındaki uluslararası güçtür.

AKP ve CHP, Anayasanın vatandaşlık maddesini değiştirme talepleriyle Türk milletine savaş açan ABD ve PKK ile aynı mevziye giriyorlar.

 

İKİNCİ CANLI BOMBA: ÖZERKLİK

AKP, CHP ve HDP’nin özerklik girişimi, vatanı ve milleti bölme girişimidir. Bu çabanın Avrupa Özerklik Şartı’nın ve Birleşmiş Milletler İkiz Sözleşmelerinin arkasına saklanması bir şey değiştirmiyor. Özerklikle, ülke topraklarının bir bölümünde ayrı bir siyasal rejimin kurulması kabul ediliyor. Ve o ayrı rejimin uygulandığı özerk bölgenin halkı da, plana göre Türk milleti dışında bir kavim olarak tanımlanıyor. O zaman hem ülkenin bütünlüğü, hem de milletin bütünlüğü anayasal düzlemde ortadan kaldırılıyor. Böylece ABD ve İsrail’in “İkinci İsrail” girişiminin sınırları çiziliyor.

 

ÜÇÜNCÜ CANLI BOMBA: CEMAATLERİN VE TARİKATLARIN YASALLAŞTIRILMASI

Yeni Anayasada, “İrfan ocakları” adı altında, cemaat ve tarikatlar yasallaştırılmaktadır. Ayrıca “Dinsel mezhep ve toplulukların yaşam tarzlarına güvence” yoluyla cemaat ve tarikatların kendilerinin düzenleyecekleri hukuk rejimleri kurmalarına özgürlük getirilmektedir. Cemaatler, kula kulluk sistemidir. Cemaat liderleri de, Ortaçağın diğer iktidar sahipleri gibi otoritelerini soy kütüğünden alırlar. Böylece Cumhuriyetin toplumsal temeline dinamit yerleştirilmektedir. Yeni Anayasa gerçekleşirse, Cumhuriyetin Medenî Kanunu ve Devrim Kanunları tasfiye edilmiş olacaktır.

AKP, CHP, PKK/HDP, cemaat ve tarikatları yasallaştırmak için anlaşmış bulunuyorlar. MHP de, bu konuda Vatan ve Cumhuriyet düşmanı cephede yer alıyor.

 

DÖRDÜNCÜ CANLI BOMBA: EŞBAŞKANLIK REJİMİ

AKP’nin “Başkanlık Sistemi” dediği, aslında bir Mafya Rejimi tasarısıdır. Türkiye’de Başkanlık, katı bir kuvvetler ayrılığı rejimini değil, Başkanın sultasını getirir. 

Başkanlık rejimi, ABD’nin BOP Eşbaşkanlığı rejimidir. Eşbaşkan üzerinden küresel efendilerin diktatörlüğü kurulur.

AKP’ini özlemi Sultanlığı diriltmektir. Ama 21. Yüzyılın dünyasında Ortaçağ Sultanlığı diriltilemez. Olsa olsa bir mafya rejimi kurulur.

Başkanın çevresindeki mafya, yalnız yürütme organını değil, yasama ve yargıyı da avucuna alır. Ekonomideki mafyanın diktası oluşur. 

Parlamenter rejimin tasfiyesiyle terör örgütlerine alan açılır.

  

“BÖLÜCÜ ANAYASAYA GEÇİT YOK” KAMPANYASI

AKP, CHP ve HDP, Bölücü Anayasanın esasları konusunda uzlaşmış bulunuyorlar. MHP de, cemaatlerin ve tarikatların yasallaştırılması konusunda onlarla birliktedir.

Bölücü anayasa girişimine “dur” deme görevi Vatan Partisi'nindir. Partimiz “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” Kampanyasını bugün itibariyle başlatıyor. 

Dört Partinin yasadışı “Anayasa Uzlaşma Komisyonu”nda toplandığı gün, Vatan Partisi olarak Türkiye’nin 81 ilinde basın açıklamalarıyla, toplantılarla ve bildiriler dağıtarak, “Bölücü Anayasaya Geçit Yok” dedik.

 

“BÖLÜCÜ ANAYASAYA GEÇİT YOK” İMZA MASALARI

Türkiye çapında bir imza kampanyası başlatıyoruz. Partimiz, şehir merkezlerinde imza masaları kuracak ve Bölücü Anayasa girişimine karşı TBMM Başkanlığı’na verilecek dilekçe için vatandaşlarımızdan imza toplayacaktır” denildi.

 

 

Editör: TE Bilişim