Vatan Partisi Niğde Adayları yazılı bir basın açıklamasın yaptı

 

Vatan Partisi Milletvekili Adayları Av. Şemail Kahraman, Avukat Ferhat Bakıral, İktisatçı Hasan Akşen yaptıkları açıklamada; Avrupa Parlamentosu(AP) emperyalist ve tarihsel bir yalan olan “Ermeni soykırımı” iddialarını önceki gün yeniden karar haline getirdi. Avrupa Birliği bu kararıyla, hukuku tanımadığını ve tarihsel gerçeklerle ilgisi olmadığını bir kez daha ortaya koymuştur. Bilindiği üzere daha üç ay önce Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi(AİHM), Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile İsviçre Devleti arasındaki davayı karara bağlarken, “1915 olaylarının soykırım olarak nitelenemeyeceği” yönünde karar almıştı. Avrupalı parlamenterler almış oldukları bu kararla, kendi mahkemelerini bile dinlemeyen kanunsuzlar olduklarını göstermişlerdir.


Avrupa, bir emperyalist ülkeler topluluğu olmasının gereğini yapmaktadır. Bizim açımızdan önemli olan, böylesine bir fütursuzca karar alınmasını mümkün kılan nedenler üzerine düşünmek ve gereğini yapmaktır.

AKP Hükümeti Talat Paşa Komitesinin 2005 yılından bu yana yürüttüğü zafere ulaşan mücadeleyi seyretti. Hatırlanacağı üzere, geçen yıl Recep Tayyip Erdoğan ile Ahmet Davutoğlu yayınladıkları mesajlarla, 1915 yılında Ermenilerin yaşadıkları “acılardan”     dolayı duydukları üzüntüleri ifade etmişlerdi.

Emperyalistler Türkiye’ye yönelik küstahça saldırıda bulunma cüretini işte bu tutumlardan almaktadırlar. 1915 yılında olup bitenlerden dolayı özür dileyen Tayyip Erdoğanlar emperyalistleri cesaretlendirmektedirler.
Keza 1915 yılında olanları soykırım olarak niteleyen bir kişiyi, İstanbul 2. bölgeden liste başı yapan Ana Muhalefet Partisi de Avrupa Parlamentosunun saldırısına çanak tutmuştur.


“Ermeni soykırımı” iddiaları, tarihe ait bir gerçeği ortaya çıkarma kaygısının sonucu değildir. Türkiye’yi kanlı çatışmaların içine atmak, bölmek ve parçalamak peşindedirler. Ermeni soykırımı yalanı bunun için piyasaya sürülmektedir. Papa’dan hemen sonra AP’nin aldığı karar, Türkiye’ye yönelik Haçlı saldırı kampanyasının bir parçasıdır.


Gerçek amaç, Türkiye’nin topraklarının bir kısmını kopararak bölgede 2. İsrail’i hayata geçirmektir. ABD’nin başkan adaylarından Rand Paul daha geçenlerde; “Türkiye’den de toprak alarak Kürdistan’ın sınırlarını ellerimle çizeceğim” diyerek, Avrupa Parlamentosu’nun aldığı kararın gerçek hedefinin ne olduğunu açıklıkla ortaya koymuştur.


Vatan Partisi olarak emperyalist yalanlara karşı mücadele eden partiyiz. Ermeni soykırımı iddiası emperyalist ve tarihsel bir yalandır. Biz yüzyıl önce soykırım yapmadık, emperyalizmin sömürgeleştirme saldırısına karşı vatanımızı savunduk. Bu gerçeği yıllardır Rus ve Ermeni arşivlerinde yaptığımız çalışmaların sonucunda gün ışığına çıkardığımız binlerce belge ile kanıtladık. Avrupa ve Amerika başkentlerinde yürüttüğümüz mücadeleler ile gerçeği anlattık. En sonunda AİHM verdiği kararla, “Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır” diyen Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’i haklı bulduğunu hükme bağladı.


Vatan Partisi, emperyalist saldırı ve yalanlara karşı vatanımızı savunmaya devam edecektir.

AKP Hükümeti’ne sesleniyoruz: AP’nin aldığı karara verilecek tek bir yanıt vardır:
Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne yaptığı üyelik başvurusunu derhal geri çekiniz ve Gümrük Birliğinden çıktığımızı ilan ediniz”dedi.

 

Editör: TE Bilişim