Vatan Partisi Niğde Milletvekili Adayları Av. Şemail Kahraman, Av. Ferhat Bakıral ve İktisatçı Hasan Akşen ortak basın açıklaması yaptı.

 

Vatan Partisi Niğde Milletvekili Adayları açıklamarında;  Vatan Partisi Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek’in “ Ermeni soykırımı iddiaları emperyalist bir yalandır. Biz soykırım yapmadık, vatanımızı savunduk ” sözleri nedeniyle İsviçre’de aldığı cezaya karşı açtığı davada, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Dairesi son kararını dün verdi.

Mahkeme, beklendiği gibi Doğu Perinçek’i haklı buldu. Mahkeme vermiş olduğu kararla, İsviçre’nin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin fikir özgürlüğünü içeren 10. maddesini ihlal ettiğine hükmetti. Mahkemenin verdiği kararın bunun dışında üç önemli yanı daha bulunmaktadır. Birincisi; Kararda 1915 olaylarının Yahudi soykırımına benzetilemeyeceğine vurgu yapılıyor. İkincisi; Karar taraflar için bağlayıcı olduğundan İsviçre, Ceza Yasasını bu yönde değiştirmek zorundadır. Üçüncüsü ise; Karar Avrupa Konseyine üye 42 devlet için de emsal teşkil etmektedir.

Asrın Davasının zaferle sonuçlanması için 2005 yılından bu yana mücadele yürüten Talat Paşa Komitesine, bir dönem başkanlığını da yapmış KKTC Eski Cumhurbaşkanı Sayın Rauf Denktaş ve Vatan Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek başta olmak üzere emeği geçen herkese en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Bu mücadeleye Niğde’den katılarak, Berlin, Lozan ve Strazburg’da hem Niğde’mizi hem de ülkemizi gururla temsil eden, ADD Niğde Eski Şube Başkanı Sayın Ayhan Söyler, ADD Bor Şube Başkanı Sayın Ganime Şeren, İşçi Partisi Niğde İl Başkanı Sayın Nazmi Yürük, Niğde Ziraat Odası Eski Başkanı Sayın Bayram Ali Özdemir, Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Süleyman Tuzcu, Vatan Partisi Niğde Milletvekili Adayı Avukat Sayın Şemail Kahraman ve Vatan Partisi Niğde İl Başkanı Sayın Z. Cem Yıldırım ile bu mücadeleye katkı sunmuş,  destek olmuş  tüm kurum ve şahıslara içtenlikle teşekkür ediyoruz.

Bu mücadeleyi zafere; doğru önderlik, örgütlü mücadele, doğru bir strateji ve siyasetin izlenmesi, milletimizi bu haklı davada birleştirmek ve tarihi hakikatlere sadık kalmak taşımıştır.

Bu başarı ve oluşan tablo milletimiz için bir örnek olacaktır. Geleceğe umutla bakıyoruz. Görevimiz henüz bitmedi. 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde bu haklı mücadelenin mimarlarının mecliste bulunması ve bu mücadeleye sahip çıkacak bir milli hükümetin kurulması görevi omuzlarımızdadır.

Yüzyıllık yalanı bitiren bu tarihi zaferi, bugün vatan savunmasında bulunan kahraman Mehmetçiklerimize ve güvenlik güçlerimize armağan ediyoruz” dedi. 

Editör: TE Bilişim