AK Parti Niğde İl Danışma Kurulu toplantısı geniş katılımla önceki gün Kültür Merkezi salonunda yapıldı. İl Başkanı Muzaffer Şahiner, AK Parti’nin Niğde’de 82 Bin olan oy miktarının 100 Bin 500’e ulaştığını söyledi.

AKKAYA BARAJINA ACİL EYLEM PLANI

Niğde Milletvekili Ömer Selvi ise, Akkaya barajının yarattığı çevre kirliliği sorununa çözüm üretmek amacıyla Acil Eylem Planı kapsamında başlattıkları süreci hızlandırdıklarını, bu konuda Çarşamba gününe kadar ciddi anlamda bir adım atacaklarını vurguladı. Selvi; “Bakanlık görevlileri, inceleme çalışmalarını tamamlayacaklar ve önümüzdeki günlerde büyük bir yol kat etmiş olacağız” dedi.

KİMLER KATILDI?

Toplantıya AK Parti Genel Merkezi Koordinatörü Kırşehir eski Milletvekili Hacı Turan, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner, Merkez İlçe Başkanı Ahmet Erdoğan, İlçe ve belde Başkanları, Kadın Kolları İl Başkanı Emine Atıcı, Gençlik Kolları İl Başkanı Av. Mehmet Kirazcı, Niğde İl Genel Meclis üyeleri, İlçe ve belde Belediye Başkanları, Partili üyeler katıldı.

OY ARTIŞI % 23

İl Danışma Kurulu toplantısında konuşan AK Parti Niğde İl Başkanı Muzaffer Şahiner, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde AK Parti’den 2 tane milletvekili seçtiklerini, 82 Bin olan oyu 100 Bin 500’e çıkarttıklarını söyledi. Niğde İl genelinde % 23, Türkiye genelinde de % 5,5 artış kaydedildiğini anlatan İl Başkanı Şahiner, şu anda Türkiye geneline göre, Niğde’nin % 4,5 oy oranı fazla olduğunu belirterek; “Bu sonuçlar İl ve İlçe Başkanlarımızla olmadı” dedi. “Bu tüm AK Parti ailesi ile oldu” diyen AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner; “Elini taşın altına koyan, gece gündüz çalışan, başta bayanlarımız ve bacılarımız, tüm AK Parti ailesi olarak bu başarıda emeğiniz, katkınız var. Hepinize teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyorum” şeklinde konuştu.

NİĞDE-BOR YOLU ÜÇ ŞERİT
AK Parti İl Danışma Kurulu toplantısında Konuşmasına; “Öncelikle sizleri saygı ve sevgi ile selamlarken hepiniz hoş geldiniz” diyerek başlayan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, geçtiğimiz günlerde Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın İlimizi ziyaretlerinde Niğde-Bor arasındaki ulaşımı sağlayan yolun üç şeritli hale getirilmesi konusunu gündeme taşıdıklarını, Altunhisar yol kavşağı ile TOKİ yol kavşağı arasındaki Karayollarına ait bir yol olması hasebiyle burayı da Derbent-Bor arasındaki yolun da üç şeride çıkartılması kararını AK Parti Niğde Milletvekillerinin gayretli çalışmaları ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da Niğde’ye özel önem vermeleri nedeniyle somutlaştığını söyledi.



KARAYOLLARI YOL AĞINA ALINDI
“Bu yolumuz hayırlı ve uğurlu olsun” diyen Belediye Başkanı Akdoğan; “Bakanımızın talimatı ile bu yolun önce Karayolları yol ağına alınması, bunun arkasından da yolun yapılması talimatını da verdi. Şu anda geldiğimiz nokta Karayolları yol ağına alınması ile ilgili bu bölgede Niğde, Fertek, Bor, Koyunlu Belediyesinin sınırları içerisinde olan bu yolla ilgili talep yazısı Valiliğe, oradan da Karayolları Genel Müdürlüğüne ulaştırılması sonucu bu yol büyük ölçüde Karayolları yol ağına alındı” dedi.

TALİMAT BAKAN YILDIRIM’DAN


Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, konuşmasına devamla; “İkinci operasyonda Karayolları Bölge Müdürümüz Mustafa Karademir, geçtiğimiz hafta Bakanımız Yıldırım’ın talimatı üzerine İlimize gelerek bu yolla ilgili incelemelerde bulundu. Yazışmalar şu anda tamamlandı” diye konuştu.


ÇALIŞMALAR NİSAN’DA BAŞLAYACAK


Başkan Akdoğan; “Doğalgaz, elektrik, Belediyenin içmesuları, yağmur suyunun yolun altından geçmesi nedeniyle Nisan, Mayıs ayında Şehitler Kavşağının bulunduğu noktadan başlayarak Bor’a doğru yapımı başlatılacaktır. Burada Hükümetimize, Başbakanımıza, Bakanımıza, Milletvekillerimize teşekkür ediyorum” dedi. 


BAŞKAN AKDOĞAN’DAN MÜJDELER


Kentsel Dönüşüm Projesi uygulaması kapsamına Niğde Valiliğinin taşınması hususunda İlimiz Valisi ile görüşerek mutabakata vardıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Akdoğan; “TOKİ Efendibey Mahallesine Valilik binasını yapacak, Valilik de yeni yapılan yerdeki binasına taşınarak hizmetlerini yeni mekânında sürdürecek. Ardından Eski Terminale Adliye Binası yapılacak; inşallah. Devlet Hastanesi de Özbelde’ye taşınıyor” şeklinde konuştu. 


4 AYRI YERDE CAZİBE MERKEZİ 


Niğde’nin Merkezini böylece dört Cazibe Merkezi haline getirmiş olacaklarına işaret eden Başkan Akdoğan; “4 Tane ayrı yerde Cazibe Merkezi kuruyoruz. Bu çalışmakla oluyor, yatmakla olmuyor. Ve Niğde Belediyesi çalışıyor. Ve çalışmaya da devam edecek. Halkımıza verdiğimiz söz üzere biz çalışacağız. Çalışmak zorundayız” dedi. 


VATANDAŞIN HİZMETKÂRIYIZ  


“Çalışmayan kişi bulunduğu makamı işgal etmeyecek, bırakıp gidecek yerine çalışanlar gelecek” diyen Niğde Belediye Başkanı Akdoğan; “Makam ve siyaset halka, Devlete, millete hizmet yeridir. Buralar gününü gün etme yeri değildir. Buralar efendilik tasarlama yeri değildir. Buralar üstünlük tasarlama yeri değildir. Vatandaşın hizmetkârı olma yeridir” dedi.


AKKAYA SORUNU ANKARA’DA


AK Parti Niğde Milletvekili Ömer Selvi, İl Danışma Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada Akkaya barajının yarattığı çevre kirliliği konusuna değindi. Son zamanlarda ciddi anlamda gündeme gelen, kokusuyla, havasıyla Akkaya konusunu Ankara’ya taşıdıklarını söyleyen Milletvekili Selvi; “Gerçi Niğde’nin Merkezi bunu hissedemiyor. Ama özellikle Bor’da koku gerçekten epeyce ilerlemiş” dedi.


YENİ GELİŞMELER  KATEDİLDİ 

Akkaya barajının yarattığı çevre kirliliğine çözüm konusunda sürdürdükleri girişimlerle ilgili yeni gelişmeler kat ettiklerini söyleyen Niğde Milletvekili Selvi; “Sayın Bakanımızla beraberdik, Bor Belediye Başkanımız da gelmişti. Sayın Bakanımızla ciddi bir toplantı yaptık” diye konuştu. 


ACİL EYLEM PLANI


“Uzun süren toplantı sonunda Sayın Bakanımızla Acil Eylem Planı kapsamında bu süreci hızlandırdık” diyen Ak Parti Milletvekili Selvi; “Hatta Çarşamba gününe kadar ciddi anlamda bir adım atacağız. Bakanlık görevlileri, inceleme çalışmalarını tamamlayacaklar ve önümüzdeki günlerde büyük bir yol kat etmiş olacağız” dedi. 



Editör: TE Bilişim