CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyon Üyesi Ömer Fethi Gürer   Niğde Çiftlik İlçesi Bozköy Kasabası’nı  ve Belediye Başkanı Yalçın Tekeli’yi  ziyaret etti. Beraberinde  İlçe Başkanı Turgay Yıldız ile kasabada  esnafları gezen ve kahvede  vatandaşlarla sohbet eden Ömer Fethi Gürer,  “Hükümet üreticilerin sorunlarına kulaklarını tıkadı” dedi.

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer  Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli ile de kasaba sorunlarını görüştü. Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli  2014 yılında meydana gelen sel felaketinde yapılan tespitlerle  Maliye bakanlığınca halen ödenmeyen alacaklarını gündeme getirdi. Konuyu Maliye Bakanı ile de görüştüğünü ifade eden Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ayrıca yazılı soru önergesini de verdiğini ifade ederek CHP li belediyelere karşı hükümetin tavrının yanlış olduğunu ifade ederek, “Sonuçta belediyeler halka hizmet veren yerlerdir. Belediyelerin alacaklarını vermemek onları zora sokmaya çalışmak halkın mağdur olmasına neden olur. Konunun takipçisiyim” dedi.

 

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in  kahvedeki sohbet toplantısında  çiftçiler patates konusunda yaptığı çalışmalar için teşekkür ettiler ancak patatesin 60 kuruşa mal olup on kuruşa alıcı bulamadığını ifade ederek, “Depolarda çürüyen patatesi   tarlaya dökmeye başladık. Patates üreten herkes bu yıl sorun yaşadı” dediler.

 

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de patates sorununu  Tarım Bakanı dahil tüm yetkililere duyurduğunu basın toplantısı yazılı soru önergesi dışında Meclis’te konuştuğunu ancak hükümetin çiftçi sorunlarına kulağını tıkadığını ifade etti. “Patatesi siz üretiyorsunuz ancak bu milli bir servet.  Değer bulmadığı gibi çürümesine göz yumulması kabul edilemez. Sorunlarınızı seslendirmeye devam edeceğim hükümet üreticiyi görmezden geliyor oysa köyde yaşamın olması çiftçiliğin yaşaması ile olur. Çiftçi, köylü için CHP olarak sözlerimiz vardı. İktidar olduğumuzda bu sözlerimizin arkasındayız. Sorunlarınızı biliyorum ve sizin sesiniz olmaya devam edeceğim”dedi.

 

Gürer  daha sonra esnafları ziyaret etti. 



Editör: TE Bilişim