Kavaklıoğlu, Üniversite’nin yatırımları için de kolları sıvadı


AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Üniversitesi’nin daha iyi konuma gelmesi için ve yatırımlara destek vermek için kapsamlı çalışmalar başlattı. Üniversitenin bütçesinden yatırımlara laboratuar çalışmalarından yeni fakülteler kurulması konularında devreye giren Kavaklıoğlu, Niğde Üniversitesi’nin sürdürülebilir başarı sağlamasının yolunun işbirliğinden geçtiğini söyledi.

Ek ödenek çıkarttı

Niğde Üniversitesi yatırımları, yeni oluşturulan laboratuar ve bütçe için Kalkınma Bakanlığı nezdinde devreye giren Alpaslan Kavaklıoğlu, yaptığı üst düzey girişimlerle Niğde Üniversitesi’nin bütçesinde kesintiye gidilmemesini sağladığı gibi 2012 dönemi bütçesine 3,5 milyon TL ek ödenek çıkarttı. Bunun yanında Kavaklıoğlu, laboratuarın zenginleştirilmesi için de devreye girdi. Ek bütçe ile Niğde Üniversitesi’nin yatırımlarının yarı kalmaması sağlanırken önümüzdeki dönemde Niğde Üniversitesi’nin kazanımlarının artırılması yönünde yeni adımlar atacağı bildirildi.

Yatırımlar yarım kalmayacak

Yeni fakülteler kurulması ve öğrenci sayısının gelişime paralel biçimde artışı konusunda Niğde Üniversitesi’nin istikbal vaat eden bir konuma sahip olduğunu ifade eden Alpaslan Kavaklıoğlu, Rektör Prof. Dr. Adnan Görür’ün de özverili çalışmalar yürüttüğünü ve birlikte çok daha verimli ve etkili işler yapacaklarını söyledi. Kavaklıoğlu, modern tarım teknikleri konusunda öğrenciler yetiştirecek ve Niğde tarımını geliştirecek çalışmaların yürütüleceği yeni fakültenin kurulması sürecinin güzel bir rotada sürdüğünü söyledi. Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi’nin Niğde’nin ihtiyacı olan ivmeye muazzam katkılar sağlayacağını belirtti. Ayrıca İletişim Fakültesi kurulması sürecinin sorunsuz sürdüğünü ifade etti. Kavaklıoğlu Üniversite’nin büyümesinin yanı sıra başarısının derinleşmesi yönünden de mutluluk verici konumda olduğunu da vurguladı.

Üniversiteye özel önem

AK Parti Milletvekili Ömer Selvi de Yol arkadaşı Alpaslan Kavaklıoğlu ile birlikte Niğde Üniversitesi’nin gelişimine özel önem verdiklerini vurgulayan Kavaklıoğlu, Üniversite’nin Niğde’nin kalkınmasının dinamosu olacağını aynı şekilde Niğde’nin de Üniversite’nin gelişimine destek vermek konusunda sorumluluğu olduğunu kaydetti. İşbirliği ve güç birliği yaparak Niğde Üniversitesi’nin sorunlarının giderilmesinin sağlanması konusunda kararlı çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi. 


Editör: TE Bilişim