AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Ulukışla Güney ve Altay köylerinde koyun yetiştiriciliği projesiyle 50 aileye 2,600 damızlık koyun dağıtıldığını belirtti.

 

Milletvekili Kavaklıoğlu, hem çiftçi hem de ülke ekonomisini kalkındırmak için koyunculuğun yaygınlaştırılmasının gerekli olduğunu düşünerek destek verdikleri Damızlık Koyun Yetiştiriciliği Projesiyle Güney ve Altay Köyleri Kalkınma Kooperatifine üye 50 aileye 50’şer koyun ve 2’şer damızlık koç dağıtımı yapıldığını söyledi. Bu desteğin aileleri oldukça sevindirdiğini vurgulayan Kavaklıoğlu, kırsal alanda sosyal kalkınmanın bu gibi projelerle sağlanabileceğinin altını çizdi.



Altay ve Güney üretim merkezi olacak

Kavaklıoğlu “tarım ve hayvancılık ilimizin ekonomisinde çok önemli bir yere sahip. 2 milyon TL’nin üzerinde bir destekle alınan koyun, koç ve bunun yanında bina ve diğer araç gereçlerdeki desteklerle köylüyü kalkındırmak ve koyunculuğun bu bölgede gelişmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Bu köylerimizde koyunculuğun gelişmesi için proje başlattık. 2 bin 600 anaç koyunla başladığımız bu projeyle inanıyorum ki, Altay ve Güney kısa bir sürede bir üretim merkezi olacak” diye konuştu. Bu proje ile süt sağım tankından, karma makinesinden, hemen bütün olanaklar sunulduğunu ve bunun bir anlamda bölgede modern bir hayvancılığın gelişi olduğunu vurguladı.



Güney ve Altay’dan başlayarak pek çok köyde bu gibi projeleri hayata geçirmek istediklerini söyleyen Kavaklıoğlu, yeni koyunculuk projeleri hazırlamaları için bir çağrıda bulunarak, kendilerinin de bu projelere ellerinden gelen desteği sağlayacaklarını kaydetti.









Editör: TE Bilişim