Hakkari’nin Çukurca İlçesinde hain saldırı sonucu 12 askerimizin şehit edilmesi, Niğde’de Ülkü Ocaklarının önderliğinde protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.

Haber : Selim GÖKEL  Video Sayfanın dibinde…
 
Geçtiğimiz gün meydana gelen hain saldırıcı sonucu 12 askerimizin şehit edilmesi ve son zamanda artan terör olaylarını protesto etmek ve şehitlerimizi anmak amacı ile Niğde Ülkü Ocakları tarafından protesto yürüyüşü gerçekleştirildi.
 
Yürüyüşe MHP İl Başkanı Şakir Sevdi, MHP Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcısı Olcay Kılavuz, Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir, Ülkü Ocakları Niğde Şubesi Başkanı Yasin Bulat, Ülkü Ocaklı gençler ve vatandaşlar katıldı.

 
Niğde Ülkü Ocakları binası önünde toplanan yaklaşık 1500 kadar ülkücü sloganlar atarak şehir merkezinden Niğde Askeri Şehitliğine kadar yürüdüler. Ülkücüler “ Akp şaşırma sabrımızı taşırma, Kahrolsun PKK işbirlikçi Akp, Milliyetçi Türkiye, Ülkücüler burada Apo piçi nerede, Sahte kabadayı Tayyip, Mecliste pkk istemiyoruz” gibi slagonlar atarak şehitliğe yürüdüler.

Ülkücülerin yürüyüşüne bazı vatandaşlar alkışlarla destek verirken, böylesi önemli bir konuda meydan da sadece ülkücülerin olması dikkat çekti.
 
Niğde Askeri Şehitliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından  bütün şehitlerimizin ruhuna Kuran-ı Kerim okundu ve ardından dualar edildi. Şehitlikte bir Ülkü Ocaklı gencin yaptığı konuşma ve genç bir kızın şiiri herkesi duygulandırdı.

Yasin Bulat " Bütün bunlar danışıklı döğüştür"
 
 
Şehitlikte basın açıklamasını okuyan  Niğde Ülkü Ocakları Başkanı Yasin Bulat “ Akp hükümetinin 9 yıldır yaptığı terörle mücadele yerine müzakere yapan iktidar  anlayışının sonuçları ne yazık ki mübarek ramazan ayında kendini göstermiştir. Ramazan ayının 17 günü sonucunda 20 şehit vermiş olmamız hepimizin yüreğini dağladı.  Bu mübarek ayının sonunu bekleyeceğiz diyerek adeta Kandili boşaltın, bayramdan sonra tepenize ineceğiz diyerek, Sayın Başbakan bugün  gelinen noktada Kandile hava operasyonu başlatmak zorunda kalmıştır. Buda danışıklı döğüşün bir parçası olduğunu hepimize göstermektedir.
 
Burada merak edilen bazı soruları sormak ve düşünmekte yarar vardır.
 
Bu hava operasyonlarının başlatılması için 12 vatan evladının vatan toprağına emanet edilmesi gerekiyordu.
 
Bölücübaşı İmralı’dan  avukatları aracılığı ile devletimize meydan okurken, neden suskun kalınmıştır.
 
Bölücü örgüt ile arasına bir türlü mesafe koyamayan malum siyasi parti yöneticileri ve milletvekillerinin hakkında neden yasal işlem başlatılmamıştır.
 
Sözde demokratik özerklik safsataları susturulmamış, hukuki dayanaktan yoksun demokratik özerklik ismi verilen oluşumun güçlenmesine neden izin verilmiştir.
 
17 günün sonunda 20 eve ateş düşmüş bu ateş bütün vatanımızı kaplamıştır. Milletimiz bekası, milletimizin huzuru ve güveni tehdit altındadır.
 
Türk Silahlı kuvvetlerinin şerefli subayları  birer birer hapishanelere tıkılırken eli kanlı caniler, adeta el üstünde tutularak haklarında hiçbir işlem yapılmamıştır.
 
Bütün bu yaşananlar Türk Silahlı Kuvvetlerinin moralini bozmuş, bölücüleri ise yüreklendirmiştir.
 
Milli vicdanların feryat ettiği bu günkü ortamda sabır taşı çatlamış ve tahammül sınırı çoktan aşılmıştır.
 
Bilinmelidir ki Milletimiz kanlı terör örgütü  konusunda sabır değil, kökünün kurutulması için heyecan, irade ve karar amansız bir mücadele istemektedir. Çünkü bıçak gerçekten kemiğe dayanmıştır… “ dedi.
 
Bulat, Bin yıllık kardeşliği kimsenin bozamayacağını ve ülkücüleri çatışma ortamına çekemeyeceklerini belirtiğini konuşmasında bütün şehitlerimize rahmet ve ailerine sabırlar diledi.
 
  
 
Editör: TE Bilişim