MHP’de sular durulmuyor… Genel Başkanlık tartışmaları 1 Kasım seçiminin hemen sonrasında sık ve sert bir şekilde çeşitli çevrelerce dillendiriliyor. Parti Genel Merkezi bu tartışmalardan rahatsız olduğunu belirtirken. MHP ve Ülkücü çevrenin büyük bölümü bu isteklerini dile getirirken karnından konuşuyor.  Ülke genelinde basın ve sosyal medyadan  MHP’de Genel Başkanlık değişiminin şart olduğunu haklı olarak dile getirenlerde var.  

İşte o isteklerden birisi de Niğde’den. Çamardı İlçesi Ülkü Ocakları Eski Başkanı Mutlu Karadağ MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye hitaben bir mektup yazdı. Bazı ulusal siteler bu mektubu “ Ülkü Ocaklılarda İsyanda” şeklinde verdi.

Mutlu Karadağ’ın mektubu aynen aşağıda…

***

Sayın Genel Başkanım,

 Ülkücü Hareket sayenizde can çekişiyor. 18 yıldır yapmış olduğunuz Genel Başkanlık artık bizleri doyuma ulaştırdı. Bu zamana kadar hep arkanızda olup sizleri savunan biri oldum. Ama artık anladım ki sizlerle bu dava bir yere gelemez. Hiçbir adayın adamı değilim. Hiç biride benim için önemli değil.  Sayın  delegelerimiz kimi uygun, layık görürse O Genel Başkan olur. Bende önümü iliklerim.

45 Yıllık şanlı bir tarihe sahip olan tabutluklarda idam sehpalarında hücrelerde kurulan dava uğruna can veren şehitlerimizin kanlarıyla tüzüğü yazılan Ülkücü Hareket son demleri yaşar bir hal almıştır. Sayısız seçim sonuçlarında ki hezimetler bizleri oldukça üzmektedir. Bu başarısızlığa yön vermek çözüm bulmak gerekirken yetkili kişilerce yapılan basiretsiz açıklamalar, kanayan yaralarımıza tuz basmaktadır.

Partimizin 1 Kasım seçim sonuçlarında HDP  Vekil sayısından aşağı düşmesi bizi oldukça üzmektedir. Bu sebepten dolayı kongre kararı alınmasını sağlamak için,  tüzük değişikliği için imza isteyen aday olan parti büyüklerimize başkanlık makamından yapılan açıklamalar ise bir birimize olan güven ve muhabbetimize gölge düşürmektedir.

Dün partimizde önemli görevler verdiğiniz Meral Hanım, Koray Bey, Sinan Oğan gibi isimler bugün adayız deyince tarafınızdan hain ilan edilmiştir. Buna benzer bir açıklamayı da 2012 Kurultayında Koray Beyle girdiğiniz seçimde kazandıktan sonra yapmıştınız. O zamanda “partimiz içindeki çıban başlarının başı ezilmiş hezimete uğratılmıştır” demiştiniz. Hangi ülkücü çıban başı idi, Koray Beye oy veren 420 delege, bu davaya kim bilir ne kadar emek vermişti.  Bu haftaki MYK toplantısı sonucunda ülkücüleri terbiye ve saygıya davet ettiniz. Bugüne kadar hangi ülkücü size terbiyesizlik yaptı. Bilge liderimiz diye hepimiz sizin bir bilgeliğiniz vardır diye beledik.

Acaba 7 Haziran gecesi çıkıp da “erken seçim” diye yaptığınız açıklamamıydı bilgeliğiniz.  İstanbul İl Başkanlığı seçiminde sizin adayın karşısında olan M. Bülent Karakaş hakkında “paralelci” diye dışlayıp, bugün M. Bülent Başkanı atamayla İl Başkanı yaparken o günkü açıklamalardan hiç ders aldınız mı? Aynı şekilde açıklamaları Suat Başaran içinde düşünmediniz mi?  Ümit Özdağ’ın Genel Başkan adayı olduğu zaman, “aklı dengesi yerinde değil, CİA Ajanı”  derken ne değişti de bugün Ümit Hocayı yardımcınızı yaptınız.

Sayın Genel Başkanım, Kurultayda Delegeye hitap ederken “Neden bir ülkücü Başbakan, Neden bir Ülkücü  Cumhurbaşkanı olmasın” dediğinizde salon alkış yağmuruna tutulmuşken, daha sonra basın mensupları size Cumhurbaşkanı adayı olacak mısınız? Dediklerinde  “Biz haddini bilenlerdeniz” demekle ve Çanakkale Şiirine, İstiklal Marşı diyen Ekmeleddin  Beyi aday ettiniz. Bu davaya ne  kadar yakıştı. Ekmelettin Bey bu davanın hangi sayfasında yer aldı, neresinde çilesini çekti. Ülkücü  adaylık onun mu hakkıydı?

Sayın Genel Başkanım, Karar almışsınız, Anadolu turuna çıkıyormuşsunuz.

Bizim Belediye Başkanımız öldü, gelmediniz.

44 Yaşında İl Başkanımız öldü gelmediniz…

Bu saatten sonra gelmenizin emin olun Niğde’de bize bir faydası olmayacaktır.

Fakat beni dinlerseniz. Gezilerinize ilk olarak kendi iliniz Osmaniye’den başlayın. Sebebide; 6 haftada, 7 Şehit verdi Omaniye. Siz bir tanesinin törenine katılmadınız.  Bu şekilde belki hemşerilerinizin gönlünü alırsınız da yeniden MHP Osmaniye’de birinci parti olur belki…

AKP’li Bakanın sizden için “ Evladı olmayan Evlat Sevgisini Bilemez” dediğinde bizler sokaklara döküldük. “Hepimiz evladınız “ diye, seni “Devlet Baba” bildik. Ama gel artık evlatlarını daha fazla üzme. Devlet Baba bizler her seçim gecesinde boynumuzu bükmekten ve  çıkıp da senin seçim sonuçlarında hala başarı nutukları atmadan usandık…

Her yemin ettiğimizde “yılmadan, yorulmadan vazgeçmeden, satanlardan olmayacağız. Yılmayacağız, Yıkılmayacağız…”  derken,  “Başaracağız” derken… İnanın siz olduğunuz sürece bu işi başaramayacağız….

Hz. Ömer’in bile Peygamber Efendimizi öldürmek için kılıcını kuşanıp onun karşısına çıkınca Müslümanlığı kabul edip, dört büyük halifeden biri olması, bizim ümmetçiliğimizde geçmişin önemsiz olduğunu gösteren en büyük örneklerden biri iken. Karşınıza çıkan adayların geçmişlerini bahane etmek, davamıza yapılan en büyük hatadır.

Başkanlık Divanı  üyelerinin bile kendi illerinde vekil seçilemeyişi, partimizin yönetimdeki en büyük sıkıntı örneğidir. Ülkücülük adına en ufak emeği olmayan Arzu Erdem’i sıraya koyarken davanın çilesini, açlıkla gurbette çeken, babasını bile bu davaya feda eden Gökçen Çatlı’yı sıraya almamak tarifsiz bir hatadır. Bugüne kadar ki emekleriniz için teşekkür eder, saygılar sunanım.  O mübarek elinizi bir kez daha öperim. Siz belki bizi istediğimiz yere ulaştıramadınız Ama emin olun ki Genel Başkanım bizler Ülkücü Hareketi istediği yere ulaştıracağız…

Saygılarımla

Mutlu KARADAĞ

Niğde Çamardı Ülkü Ocakları E.Başkanı

Editör: TE Bilişim