Gençlerin gelişimine büyük önem veren ve bu doğrultuda çalışmayı hedef edinmiş Niğde Ülkü Ocakları 15 tatilde de boş durmuyor.


Ülkü Ocakları Genel Merkezi Teşkilatlandırma Birimi yöneticisinin de katkılarıyla gerçekleşen 15 tatil programında liseli gençler ile ülkemizin çeşitli üniversitelerinde- Odtü- Fizik, Marmara- Hukuk, Tokat-Elektrik Elektronik Mühendisliği gibi bölümlerde  halen eğitimine devam etmekte olan üniversiteleri büyükleri bir araya geldi.

Bunun yanı sıra alanında uzman eğitmenlerin katılımıyla zenginleştirilen bu program liseli gençlerin ailelerinden de olumlu tepkiler aldı.

Program  09.30’da sabah kahvaltısı ile başlayıp, toplamda altı saatlik, birebir ders çalışma ve konu anlatımının ardından abide şahsiyetlerden Hüseyin Nihal Atsız, Ziya Gökalp, Seyit Ahmed Arvasi, Necip Fazıl Kısakürek, Galip Erdem gibi öncü kişiliklerin  hayatları , anıları ve yazıları ile ilgili sohbetlerle  devam ediyor.

 

Ülkü Ocakları Genel Merkezi tarafından hazırlanan Genç Arkadaş dergisi ise tatil programına ayrıca bir anlam yüklüyor. Akşam yemeğinin ardından gerçekleştirilen İbn-i Sina , Farabî , Yunus Emre, Mevlana gibi bilge kimselerin hayatlarını anlatan belgesel gösterimleri ile birlikte saat 17.30’da sona eriyor. Niğde Ülkü Ocaklarının bu 15 tatil etkinliğine katılım yoğun olduğu gibi ailelerden de destek alıyor. 





Editör: TE Bilişim