Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu Milletvekili Uzkurt TBMM Kürsüsünden Filistin Üzerine Konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatları doğrultusunda 51 ilde vatandaşların sorun ve taleplerini dinlemek üzere illere giden milletvekillerinden bir tanesi de Niğde’ye gelerek köy, kasaba, STK ve Esnaf odalarında esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinleyen CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, İl başkanlığında basın açıklamasında bulundu.

Ak parti küçük ortağıyla birlikte artık savruluyor diyen CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, ülkemizdeki sorunlara ciddi çözümler bulabilecek bir iktidar geliyor gelmekte olan, Ülke olarak biran önce seçime gidilmeli” dedi.

CHP İl Binasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Erhan Adem; “ Akara milletvekilimiz Servet Ünsal ile ilimizde 2 gündür esnaf, vatandaş, işçi ve işverenlerin sorunlarını dinliyoruz. Milletvekilimizle birlikte vatandaşlarımızın, esnafımızın, işçimizin, çiftçimizin ve işverenlerimizin sorunlarını rapor ederek genel merkezimize sorunları aktaracaklar. Yaptığımız ziyaretlerde vatandaşlarımız dertli, vatandaşlarımız ekonomik burhandan bunalmış, fabrika sahipleri isyan noktasına gelmiş. Yaptığımız ziyaretlerde herkesim ülke olarak biran önce seçime gidilmesi gerektiğini söylüyorlar. Canan Kaftancıoğlu için verilen ceza onandı ama cezasının 5 yıldan aşağı olmasından dolayı salıverildi, ayrıca Genel başkanımıza Çubuk’ta yapılan bize göre suikast girişimde failler pişman olmamasına rağmen hepsine beraat kararı verildi. Biz artık bu ülkede hukukun olmadığına, anayasanın ihlal edildiğini yaşadık. Buradan tekrar dile getiriyoruz ülke olarak hemen seçime gidilmeli” dedi.

CHP Ankara Milletvekili Ünsal; “ Ülke artık yönetilmiyor, ülke AKP ve küçük ortağıyla birlikte artık savruluyor. En küçük işletmesinden en üst düzeyde sahaya kadar artık toplumla halkla hiçbir ilişkileri kalmadı bu yönetimin. Artık parlamentoya bile devam etmiyorlar, bir tane iki tane milletvekilleri geliyor.  Halkın içine çıkacak yüzleri yok ama tüm bunlara rağmen yolsuzluk, hale ülkeyi soymaya hızla devam ediyorlar. Halkımız bu kötü gidişe artık son verecek. Bizler hep söylüyoruz parlamenter sistemi getirmek istiyoruz.  Bir seçimle bu AKP ve MHP ittifakını halk tarihe gömecek. Cumhuriyet tarihinin hiçbir döneminde bu kadar halkımız perişan olmamıştı, ülke kadar kötü bir hale geldiği hemen seçim yapılması lazım. AKP seçimden de kaçıyor. Biz buradan tekrar diyoruz Geliyor gelmekte olan diyoruz ve hemen seçime gidilmeli. Çok ciddi çözümler bulabilecek bir siyasi iktidar geliyor gelmekte olan diyoruz” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer; “yaz ayına geldik elektriğe ve doğalgaza zam geldi. Normal koşullarda kış gelirken yapılan zamları bu sefer Haziran ayının başında yaptılar. İnsanlar geçim sıkıntısı çekerken, köylerde vatandaş kömür yerine tezek yakmaya başlıyorlar. Köylerde ahırlar boşalmış, mezbaha nelerde kan yerine artık süt akmaya başlamış.  Ülkede işsizlik almış başını gidiyor, günlük zam geliyor, bizlerde CHP olarak vatandaşlarımıza giderek CHP olarak iktidara geldiğimizde neler yapabileceğimizi anlatıyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi hiçbir çocuğu aç yatağına girmeyecek. Her yıl hasat öncesi açıklanan hububat taban fiyatı, geçtiğimiz yıl 17 Mayıs’ta açıklanan hububat fiyatı Haziran ayına girdik ne hikmetse daha açıklanmadı. Çiftçi tüccara mahkûm ediliyor. Buğdayda bu yıl verim kaybı var, bununda nedeni ise artan girdi fiyatları ve gelen zamlar sonrası çiftçiler buğdaylarına taban ve üst gübrelerini atamadığından dolayı gezdiğimiz her yerde rekolte kaybı olacağı halle kamuoyuna yanlış bilgi veriyorlar, açığımız olmayacak diyorlar. Bilindiği gibi Bor şeker fabrikası da özelleştirilen şeker fabrikalarından biridir. Türkiye’de şeker açığı yok, 21 üründe arz açığımız var, arz açığı olan ürünler içinde yem ve gübrede dahil üreticiye verilen girdi maliyetlerinin düşmesi gerekenlerde yurt dışından ithal ediliyor ama Türkiye’nin şeker açığı yok. Geçtiğimiz yıl 19  milyon 500 bin ton şeker pancarı üretildi fabrikalara teslim edildi, 2 milyon 900 bin ton şeker elde edilir. Türkiye’nin tüketimi bu kadar, şekerde büyük bir vurgun tezgâhlanıyor, yurt dışından 400 bin ton şekeri kim getirecek, şekerde büyük bir vurgun var. Siyasi iktidarı uyardık bir kez daha uyarıyoruz şeker vatandır satılamaz dedik, CHP İktidarında şeker fabrikalarını yeniden kamulaştıracağız ve şeker üzerinde oynana oyunları da sürekli deşifre edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim